h i r d e t é s

Állítson közös EU-párti EP-listát az ellenzék!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Állítson közös EU-párti EP-listát az ellenzék!

2018. április 25. - 17:21

 

Nem szabad az EU-s választáson ugyanazt a hibát elkövetnie az ellenzéknek, mint az országgyűlésin.

A Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat egyeztetésre hívja annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es EP-választásokra – erről beszélt Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján. Az április 8-i választások súlyos kudarccal zárultak, és ennek legfőbb oka az, hogy az ellenzéki pártok egymással versengtek ahelyett, hogy együttműködtek volna – mondta Sermer. Ha kicsit nagyobb lett volna az együttműködés, a kétharmadot biztosan elkerülhette volna az ország. Ha pedig értékalapú és teljes együttműködés lett volna, a Fidesz akár a többségét is elveszthette volna – tette hozzá a Liberálisok elnökhelyettese.

Sermer Ádám szerint "a magyar emberek joggal csalódottak, miután a többség a kormányváltásra szavazott, a Fidesznek és Orbán Viktornak mégis kétharmados többsége lett". "Ha a valódi ellenzéki pártok támogatottságát összeadjuk, akkor 180 ezerrel több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz-KDNP listája – hívta fel rá figyelmet a Liberálisok vezető politikusa. "Nem csodálkozhatunk azon, hogy Budapest utcáit hétről hétre ellepi a csalódott ellenzéki emberek százezres tömege. Az emberek joggal tüntetnek egy igazságos választási rendszerért, a szabad és demokratikus Magyarországért" – utalt a kormányellenes budapesti tüntetésekre a politikus. "Nekünk, ellenzékieknek az a feladatunk, hogy ezt a tömeget, a csalódott többséget képviseljük. A többség pedig egyöntetűen és egyértelműen együttműködést vár tőlünk" - jelentette ki. 

Sermer Ádám hozzátette: a Liberálisok a megegyezés előkészítéseként megrendeltek egy közvélemény-kutatást, amely arra keresi a választ, hogy a választók támogatnának-e egy egységes ellenzéki EU-párti EP-listát. A Liberálisok elnökhelyettese azt is bejelentette: május 9-én a párt és ifjúsági szervezete ismét elviszi az EU-zászlót a Parlament elé, és egy 24 órás demonstráció keretein belül követeljük, hogy végre az uniós zászlót is kitűzzék az Országház épületére. Büszke magyarok, büszke európaiak vagyunk, európai országban, nyugati, demokrácián és jogállamiságon épülő társadalomban akarunk élni!

Sermer Ádám sajtótájékoztatója visszanézhető a Liberálisok Facebook-oldalán: 

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1792484134105567/


 

h i r d e t é s