h i r d e t é s


Alstom-ügy: újabb gyanúsítottat hallgattak ki a ködbe veszett metrópénzekről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Alstom-ügy: újabb gyanúsítottat hallgattak ki a ködbe veszett metrópénzekről

2017. november 13. - 18:27

 

A KNYF az M2-es és M4-es metróvonalra kiírt közbeszerzési eljárás során megkötött szállítási szerződésekkel kapcsolatos nyomozásban november 10-én újabb embert hallgatott ki gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnsegédként elkövetett vesztegetés gyanújával. 

Forrás: zoom.hu

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki az Alstom-ügyben

- közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn az MTI-vel.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, lakóhelyén házkutatást tartottak. Vallomást tett, a kényszerintézkedések és a gyanúsítás ellen panaszt nem jelentett be

- tudatta a főügyészség. 

A gyanúsított szabadlábon védekezhet. A Központi Nyomozó Főügyészség 2016 októberében két embert gyanúsítottként hallgatott ki, egy ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A nyomozás jelenlegi határideje december 3.

- olvasható a KNYF Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményében.

A KNYF 2016 szeptembere óta nyomoz az M2-es és az M4-es metróvonalra beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

Korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 4-es metró szerződéseivel kapcsolatban több bűncselekmény miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Előzőleg az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapította, hogy a 4-es metró építésekor kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat és hibákat követtek el. A vizsgálat szerint a projekthez kötődő szabálytalanságok "becsült pénzügyi összhatása" mintegy 167 milliárd forint.

(MTI)h i r d e t é s

betöltés..

;