h i r d e t é s

Asylum Magyarországon... (?)

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Asylum Magyarországon... (?)

2018. november 17. - 11:58

 

A demokrácia magányos harcosai is segítik munkánkat

Magyarország ismét a nemzetközi érdeklődés központjába került. Mint ahogyan azt az Orbán-kormány nyolc éve alatt megszokhattuk, ez a figyelem nem valami pozitív, kiemelkedő teljesítménynek köszönhető. Magyarországon, ahol a háború elől menekülő embereket üldözik, a tranzitzónában hónapokon keresztül méltatlan körülmények között tartják, a bűnözők gond nélkül menedéket találnak. A kőkemény pénzekért vásárolt letelepedési kötvénnyel érkező emberek után most Macedónia ex-miniszterelnökét fogadta tárt karokkal a magyar kormány. Orbán Viktor nyilvánvalóan lelki társat talált a hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki személyében. Hogy a volt kormányfő hogyan került Magyarországra, további kérdéseket vet fel, hiszen elítéltként érvényes útlevele sem lehet.

A Demokratikus Koalíció és a magyar állampolgárok nem hagyják szó nélkül, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány ennyire nyilvánvalóan semmibe veszi a magyar és a nemzetközi törvényeket. Tűrhetetlen, hogy a hazug, migránsozó propaganda szólamai közepette bűnözők bujkálhatnak Budapesten a kormány tudtával és beleegyezésével.

A liberálisan gondolkodó honfitársaink és a Demokratikus Koalíció továbbra is harcolni fog, hogy Magyarország ismét európai jogállam legyen. Hogy hazánk ne a kétes ügyekről, korrupcióról és kétes egzisztenciájú ex-politikusokkal való szolidaritásról legyen híres. A magyar kormánynak tudomásul kell vennie, hogy nem bújtathat bűnözőket, mert ez a keleti diktatúrák szintje. Mi demokraták, európai magyarokként nem fogjuk szó nélkül elnézni a bűnpártolást. És kétsége se legyen Orbán Viktornak, ha majd a nem túl távoli jövőben rá kerül a sor, és elítélt lesz, árgus szemekkel fogjuk figyelni, hogy ne menekülhessen külföldre a magafajta leszerepelt diktátorok közé. Mindeközben a bűnözőkkel rendkívül szolidáris kormány továbbra sem hajlandó kiadni a DK-nak a kiperelt TAO-iratokat. Míg egy külföldi elítéltnek gondolkodás nélkül menedéket nyújtanak, itthon ezrekre kilakoltatás vár. És a fideszes kétharmad rekord gyorsasággal elfogadta a magyar családokat reménytelen helyzetbe sodró, lakástakarék-pénztárakat kivéreztető törvényt, addig a határon túliak lakásvásárlási támogatást kapnak, így megvásárolva a szavazataikat. Az Orbán-csomag megszorításainak köszönhetően Ajka után már az orosházi kórházban is elkezdtek felmondani dolgozók.

A Demokratikus Koalíció és a demokrácia magányos harcosai ezért dolgozunk továbbra is az európai magyarokért, a demokratákért. Bennünket nem lehet megfélemlíteni, elhallgattatni vagy lefizetni. Továbbra is ellenállunk, és téglánként bontjuk le az Orbán-kormányt, megszerezzük a TAO-iratokat, és kiállunk a családok mellett.

 

Kollár Erzsébet
és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke
2018. november 15.


 

h i r d e t é s