h i r d e t é s

Átlag feletti időnk lesz!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Átlag feletti időnk lesz!

2019. október 21. - 06:04

 

A következő napokban szokatlanul meleg lesz, több melegrekord is megdőlhet! Hétfőn van erre a legnagyobb esély! - írja az Időjárás.hu

Vasárnap Adonyban 26,9 fokot mértek. Ez egy tizeddel több, mint a korábbi napi megegrekord, amit 2012 óta Körösszakál tartott 26,8 fokkal. Budapesten is új napi rekord született, Újpesten 25,1 fokig emelkedett a hőmérséklet. 

Délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, északnyugaton helyenként párás maradhat a levegő. Délután változóan fátyolfelhős lesz az ég, sok napsütésre számíthatunk.

A délnyugati szél erős lesz. 21, 26 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik időjárási front térségünkbe, a melegedés és a nagy napi hőingás intenzív tüneteket okozhat! - írja a meteoklinika.hu

Az éjszakai időszakban lehűl a levegő, emellett pára és köd képződhet, amely elsősorban a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők körében okoz végtagfájdalmakat. Amennyiben sajgó ízületekkel ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait. A panaszok reggel jelentkezhetnek legerősebben, délutánra országszerte megszűnnek a tünetek. A hűvös reggelt gyors melegedés követi, délután helyenként a 25 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet csúcsértéke. A helyenként több mint 10 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára: ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak.

A melegedés hatására melegfronti jellegű tünetekre is számítani kell, általános lehet a migrén, a fáradékonyság és most intenzív és tartós panaszokra is fel kell készülni.

A sok napsütés kedvez a hangulatnak, csupán a megélénkülő szél ront a hő-és komfortérzeten.  Mindenképp ajánlott kihasználni ezt a kellemes őszi napot és minél több időt a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni.

A pollenkoncentráció alacsony és a következő napokon sem nő a pollenterhelés. A légszennyezettség közepes.

A közlekedés során a köd jelenti a fő veszélyt és a napsütés is zavaró lehet.  A ködös tájakon jelentősen romlanak a látási viszonyok, emiatt fokozott figyelem javasolt. A napos időszakokban és alacsony napállás idején a napsütés könnyen elvakíthatja vezetés közben, a balesetek elkerülése idején viseljen napszemüveget és vezessen a megszokottnál lassabban.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s