h i r d e t é s

Az akkumulátorgyárak veszélyeztethetik a komáromiak egészségét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az akkumulátorgyárak veszélyeztethetik a komáromiak egészségét

2023. január 27. - 05:34

A komáromi akkumulátorgyár több külön egységbe tartozik, azonban nem vizsgálták azok működésének együttes hatását, így veszélyeztethetik a komáromiak egészségét - mondta a csütörtöki városházi közmeghallgatás után tartott sajtótájékoztatóján az LMP szóvivője.

Forrás: LMP/Facebook

Gál József hozzátette, a város Duna-parti ivóvízbázisa nem tudja ellátni a gyárakat, ezért a tatai forrásoktól és a tatabányai vízaknától csővezetéket építettek Komáromba, Tatán pedig újra süllyed a karsztvíz szintje.

A város ipari parkhoz közeli részén a levegőbe bocsátott vízgőz miatt nagyon magas a páratartalom, az esetleges szennyező anyagok a környéken csapódnak le - ismertette a képviselő.

A szóvivő méltatlannak nevezte, hogy a polgármester nem adott választ a közmeghallgatáson az akkumulátorgyárral kapcsolatos kérdésekre. Emlékeztetett arra, az LPM népszavazást kezdeményezett, hogy csak ott épülhessen ilyen üzem, ahol ahhoz a helyi lakosság hozzájárul.

A városi költségvetésről összehívott közmeghallgatáson Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester "politikai haszonlesésnek nevezte" az akkumulátorgyár bővítésének vitáját, és úgy vélte, a kérdés felvetői "lesre futottak, mert Komárom ebben nem érintett". (atv.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!