h i r d e t é s

Az Edda 24 millió forint közpénzt kap amerikai turnéjára, de azért jegyet is szednek majd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Edda 24 millió forint közpénzt kap amerikai turnéjára, de azért jegyet is szednek majd

2020. február 08. - 14:48

 

Pataky Attila zenekara a floridai Daytona Beachen, Los Angelesben és San Franciscóban lép fel.

Sokszorosan örülhetnek a héten a magyar adófizetők, miután mindannyiunk pénzéből egyre nagyvonalúbb támogatásokat kap az ezek alapján bizonyára töretlenül népszerű Edda. Alig pár napja, hogy kiderült, az ufóhívő és egyre zavarosabb gondolatokkal előálló Pataky Attila zenekarának márciusi koncertje Kásler Miklós emberminiszter jóságából 8 milliós közpénz-támogatást kap, máris itt a következő. A Magyar Hang írta meg szombaton:

24 millió forintot fordítanak arra – egy kanadai alapítványon keresztül –, hogy az Edda három koncertet is adjon az Egyesült Államokban.

Ebben nem Kásler, hanem a Bethlen Gábor Alapítvány (BGA) működése érhető tetten: a pénz ugyanabból a "nemzetpolitikai" célra elkülönített alapból származik, mint az a 475 millió, amit egy sorosozó felvidéki lap kapott. A közpénzt jelen esetben konkrétan az Extra Hungariam Alapítvány kapja, ami honlapja alapján az "összetartozás év" jegyében szervezi az Edda világjárását.

A koncertekre egyébként 35-45 amerikai dollárért árulják a jegyeket (11-14 ezer forint).

Pataky Attila és bandája március 28-án a floridai Daytona Beachen, április negyedikén Los Angelesben, másnap pedig San Franciscóban lép fel. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s