h i r d e t é s

Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztráltakét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztráltakét

2020. március 27. - 07:31

 

Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát - jelentette csütörtökön délután a Johns Hopkins egyetem és kórház.

Illusztráció: derspiegel.de

A tekintélyes baltimore-i intézmény adatai szerint az Egyesült Államokban - washingtoni idő szerint csütörtökön délután - 82 ezer 404 fertőzést diagnosztizáltak az új típusú koronavírussal, míg Kínában 81 ezer 782 a regisztrált fertőzöttek száma.

Az amerikai tagállamok szerinti megoszlást tekintve a járvány legerőteljesebben New York államban és a vele szomszédos New Jerseyben, valamint a nyugati parti Kaliforniában szedi áldozatait. Az új típusú koronavírust egyedül New York államban csaknem 33 ezer embernél azonosították, és itt haltak bele a legtöbben a fertőzés nyomán kialakult betegségbe: 385 ember vesztette életét.        

A gyorsan terjedő vírus az Egyesült Államokban eddig összesen 1173 ember életét követelte.      

Világszerte több mint 526 ezer embert diagnosztizáltak a fertőzéssel, és több mint 23 ezer a halálos áldozatok száma.        

Az amerikai egészségügyi szakemberek, köztük a vírus terjedésének visszafogását és a betegek kezelésének feltételeit összehangoló kormányzati munkacsoport tagjai folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államokban a vírus további gyors terjedésére, sőt új epicentrumok kialakulására lehet számítani.

(MTI)
 


 

h i r d e t é s