h i r d e t é s

Az előretolt helyőrség

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Az előretolt helyőrség

2021. április 17. - 09:25

 

Budapesten nyit egyetemet a sanghai Fudan Egyetem.

Forrás: voanews.com

Az épületkomplexum felhúzására a magyar kormány Kínától 1,6 milliárd dolláros hitelt vesz föl, tehát mi, magyar adófizetők álljuk a Kínai Kommunista Párt totális ideológiai és személyzeti fennhatósága alatt majdan működő, öt-hatezer diákot képező mamut egyetemet.

Az egyetem működési költségeit Szelény Iván évi egymilliárd dollárra becsüli, a saját tapasztalatai alapján. (Szelényi a New York-i Egyetem Abu Dabiban létesített egyetemének dékánja volt.)
Elmondta, hogy a tanárok kinevezésétől a tanmeneteken keresztül, a diákok felvételi eredményei alapján a kiválasztásukig mindent New Yorkkal kellett jóváhagyatni (persze ott a színvonal védelme érdekében), az pedig egy demokratikus állam egyeteme!
Akkor mi várható itt? És százötven diákot képeztek évente, nem az ötvenszeresét.

Ez az évi cirka háromszáz milliárd forintos működési költség a teljes magyar felsőoktatás büdzséje! (Közbevetett kérdés: vajon hova vándorol az Uniótól felsőoktatásra inkasszált ezerhétszáz milliárd euró?)
A nyilván öl- és családbéli tervező-, beruházó-, kivitelező cégek, beszállítók a beruházással nagyot kaszálnak majd, csakúgy, mint a másik általunk finanszírozott, soha meg nem térülő kínai behatolási gigaprojekttel, a Budapest-Belgrád vasútvonallal, és orosz megfelelőjével, Paks II-vel.

A Fudan Budapestről egyébként semmit nem lehet tudni, a tudományos képzésekben érintett MTA sem kapott egy szál információt sem. Más sem.
Például arról sem, hogy milyen akkreditációja lesz az egyetemnek, és a diákok milyen diplomát kapnak? Kínai-magyart? Arra Nyugaton a kutyának sincs szüksége. (Itthon is csak annak, aki a kínai-magyar kereskedelmi igazgatásban, vagy céghálókban kíván vezető pozíciót szerezni. Egyéb közigazgatási területeken szerezhető pozíciókra ott a Közszolgálatinak nevezett Csicskásképző!)

Mert a CEU például amerikai diplomát adott, amit az egész világon elfogadnak.

Nyilvánvaló, hogy az egyetem örve alatt (jó! oktatás is lesz) itt egy újabb trójai faló érkezik Európába, az Orosz Beruházási Bank nagyobb testvéreként kémközpont, plusz ezúttal ügynökképző létesül itt.
Mivel Putyinnak pillanatnyilag nincs szüksége Orbánra (ez egy orosz-ukrán háborúban változhat), és mivel Orbán Putyinnak eddig minden Magyarországra irányuló tervét teljesítette, Orbán most száz százalékig a kínai pártvezérnek feküdt alá.

A Néppártból kizárása, marginalizálódása, és a jogállamisági kritérium ügyében történtek miatti habzó dühe, sértettsége és bosszút lihegő elborult elméje Orbánt lassan a totális szakításig viszi az Unióval.
Tegnap éppen egy Kínát elítélő uniós határozatot vétózott meg, bármiféle indoklás (és értelem) nélkül, dafke.
Az eszkalálódó orosz-ukrán konfliktusban is meg kell majd szólalnia, mert az Unió, Biden példájára nyilván újabb szankciókról határozhat.
Kérdés, hogy e teljesen eltorzult ítélőképességű ember dühe, megalázottsága által táplált Unió-ellenességét meddig ellensúlyozzák úgy, ahogy, a világos pillanatai, főként pedig a Brüsszelből változatlanul érkező euró-ezermilliárdok.

Ami a Fudan Budapestet illeti, az már csak a hab a tortán, hogy az egyetemet a tervezett diákváros helyén építik föl.
Karácsony ugyan, tőle szokatlanul keményen megfenyegette Orbánt, hogy akkor nem járul hozzá az atlétikai VB budapesti megrendezéséhez, de ez lufi.
Fürjes közölte, hogy az egyetem nem a diákváros helyén épül, és ennek igazolására bemutatott egy térképet, mely szerint azt pont a diákváros közepére tervezik.

Hát így megy itt minden! Ez a kis svindli, a maga pofátlan nyilvánvalóságával, az, hogy "ő tudja, hogy mi tudjuk, de leszarja", tökéletesen leírja az Orbán-garnitúra primitív, amorális működését. Egy a lényeg: Orbán eldönti, mi meg, talpas magyar alattvalók, nem is kérdezhetünk!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s