h i r d e t é s

Az építőipar él és virul!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az építőipar él és virul!

2023. július 18. - 09:47

Bár folyamatosan érkeznek a címet cáfoló hírek, azért ha jártunkban-keltünkben körülnézünk, akkor bizony az ellenkezőjéről győződhetünk meg. Lépten-nyomon bukkannak fel a társasházak, településszerte húzzák fel az újabb és újabb ingatlanokat, és akkor még a gyárakról, valamint az állami megrendelésekről nem is tettünk említést.

Forrás: tatabanyaallas.hu

Éppen ezért, akinek az építőiparhoz kapcsolódó szakmája van, az az ország bármely pontján fog találni magának munkát. Nem kivétel ez alól Tatabánya és környéke sem. Éppen ezért, ha arrafelé szeretnénk munkát vállalni, akkor mindenképpen érdemes elolvasni ezt az írásunkat.

Végzettséggel könnyebb elhelyezkedni!

Természetesen az a legjobb, ha rendelkezünk szakirányú végzettséggel, hiszen akkor a Tatabányállás https://tatabanyaallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet aloldalán számtalan pozíció közül válogathatunk.

Felsőfokú végzettséggel mérnöki és vezetői szerepköröket tölthetünk be, kimagasló bérezéssel és persze számtalan érdekes kihívással.

Persze szakmunkásképzőt vagy szakközépiskolát végezve sem kell sok időt munka nélkül töltenünk, hiszen a jó szakembereket szinte lasszóval kell megfogni az építőipari vállalatoknak. Egy-egy kiváló szakembert, aki ráadásul megbízhatóan és szépen is dolgozik, nagyon megbecsülnek, így ha attól tartasz, hogy nem lesz presztízse ezeknek a szakmáknak, akkor meg fogod látni, hogy ez bizony tévhit.

Sajnos ezekben a szakmákban is az elöregedés tapasztalható, és minden jel arra utal, hogy nem érkezik elegendő számú utánpótlás, így pár év múlva nagyon kritikus helyzet áll majd elő.

De szakképesítés nélkül is vár minket az építkezés világa!

Szerencsére akkor is találunk magunknak állást a fent említett oldalon, ha nincs a tarsolyunkban egyetlen építőipari szakma sem. Ugyanis számos olyan segédmunka létezik, amelyhez “csak” fizikai erőre és kitartásra lesz szükség.

Joggal tűnhet úgy, hogy ez a ranglétra legalja, ugyanakkor mindig van kitörési lehetőség, csak szívósság és kemény munka szükséges hozzá.

Könnyítsük meg a saját dolgunkat!

Míg korábban teljesen másként működött ebben a szektorban az álláskeresés, addig ma már az építőiparban is áttevődött az online platformokra a jelentkezés. Így bármennyire is azt érezzük, hogy idegenül mozgunk a virtuális térben, félre kell tenni a rossz érzéseket.

A megfelelő portált kiválasztva ugyanis nemhogy nehezebbé válik számunkra a procedúra, hanem éppen ellenkezőleg, megkönnyíti a dolgunkat. Ilyen többek között a Tatabányaállás oldala is, ahol pár kattintással tudunk magunknak önéletrajzot generálni, elsőként értesülünk a megüresedett, betöltésre váró pozíciókról, valamint tanácsokat és tippeket is kaphatunk az állásinterjúk vagy a továbbképzések kapcsán.

Nem szabad tehát félresöpörni az ilyen jellegű portálokat, mert ha megtesszük, csak a saját esélyeinken rontunk majd!