h i r d e t é s

Az esztergomi művelődési ház 2018-19-es színházi évadának tervezett előadásai

Olvasási idő
35perc
Eddig olvastam

Az esztergomi művelődési ház 2018-19-es színházi évadának tervezett előadásai

2018. augusztus 15. - 10:05

 

2018/19-es műsorfüzetünk összeállítása, nyomtatása folyamatban van. Míg el nem készül, addig is lehet már böngészni tervezett előadásaink között. - írja a Művelődési Ház

Forrás: Wikipédia

Gyermekszínházi előadások

2018/19

 

Szeptember 22-én, szombaton ÉVADNYITÓ VIGADALOM

Benne:

15-19 óra között óránként összesen 4 alkalommal

Tintaló Társulás:

Tintaló Cirkusz - bábos sátorcirkusz (3 éves kortól)

A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyermek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 15 perces műsorát. A minivilágban mívesen faragott bábok kelnek életre, melyeket Grossmid Erik látványtervei alapján készítettek. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, egy rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.

 

16 órakor

Magyar Népmese Színház:

Világszép Nádszálkisasszony – magyar népmese (50 perc, 4 éves kortól)

A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb, kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, táltos paripát kell szereznie....

Az út azonban így is töredelmes. Bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csudálatos segítőtársai továbbsegítik, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.

Játszó személyek: Rádai Boglárka, Zanotta Veronika, Benedek Gyula, Illés Dániel, Balázsi István

Szcenika: Balla Gábor, Makhult Gabriella

Rendező: Rumi László

A részvétel díjtalan!

 

Október 6-án, szombaton 16 órakor

Nektár Színház

Mátyás király mézbora – mesejáték (60 perc, 5 éves kortól)

Mátyás Király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a Királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás Királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána, miért nincs a királyi asztalon a mézbor.     
 A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás Király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.         
 Mesénket korhű középkori zenével és tánccal színesítjük, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

Október 9-én, kedden 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

Vaskakas Bábszínház

Egyik kicsi, másik nagybabaszínházi előadás  (20 perc+20 perc játék, 0-3 éves korig)

Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas

Zene: Rab Viki

Tervező: Michac Gábor

Játsszák:

Gergely Rozália és Markó-Valenytik Anna

Az Egyik kicsi, másik nagy című előadás szövegét Ujvári Janka Jászai Mari-díjas állította össze Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kukorelly Endre, Lackfi János, Petőcz András, Szabó T. Anna és Varró Dániel kortárs költőink gyerekverseiből.

Az Aprók Színházáról:

„Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított „Művészet a legkisebbeknek” elnevezésű programhoz az Egyik kicsi, másik nagy című előadásunkkal.”

Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

 

Október 20-án, szombaton 16 órakor

a Görbetükör Társulat és a Zenthe Ferenc Színház közös produkciója

A kiskakas gyémánt félkrajcárja – zenés mesejáték (50 perc, 4 éves kortól)

Szereplők: Kovács Róbert ("A világ legrosszabb gyereke")

Házi Anita mv. (A Zenthe Ferenc Színház színművésze)

Pintér Gábor, Korcsmáros András, Bartha György

Rendező: Kovács Róbert

A Szultán szereti a meséket. De azért nem mindegyiket! Egy kíváncsi török leány rá akarja venni a palota tömlöcéből frissen szabadult öregembert, hogy mondja el, milyen históriával bőszítette fel a császárt. Ha ti is hallani akarjátok a mesés Kelet tiltott történetét, kérjétek meg az öreget! Ha sikerül szóra bírnunk, együtt szoríthatunk a Kiskakasnak, hogy visszaszerezze a gyémánt fél krajcárját, s általa kinevethetjük a tohonya janicsárokat és végül talán megbűnhődik a kapzsi uralkodó is...

A tanulságos népmeséből színre vitt, országos sikerű produkciót a budapesti Görbe Tükör Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház varázsolja színpadra hatásos interaktivitással, sok-sok zenével, humorral, ötletes és látványos formában - többek között az isztambuli misztikus császári palota megelevenítésével.

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

2018. október 24-én, szerdán 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

Kabóca Bábszínház

SZIRMOK- babaszínházi előadás (20 perc + 20 perc játék, 1 éves kortól)

Tervező: Mihály-Geresdi Zsófia

Zene: Szőke Kavinszki András

Koreográfia: Gyevi Bíró Eszter

Rendező: Szántó Viktória

Játsszák: Miller Patrik, Nagy Krisztina

Két kis kertész gondozza csodákat rejtő virágát. Közös céljuk, hogy a virág kinyíljon, és minél nagyobbra nőjön, mégis elkerülhetetlen, hogy néha civódjanak. Egy-egy apró, szeretetteljes mozdulat, vagy közösen megszólaltatott dallam segíthet abban, hogy a csoda beteljesüljön – de a nevelgetés, nevelés nem könnyű feladat. 

Az előadás létrejöttét a Karel Van Ransbeeck-kel való közös munka inspirálta.

Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

 

Október 26-án, pénteken 15 órakorGYERMEKSZÍNHÁZ-BÉRLET 1. előadása

A budaőrsi Múzs-Art Társulat előadása

Keszekusza varázspálcája – öko-mesemusical két részben (szünettel 90 p., 5 éves kortól)

Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal – Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és a Hangyával együtt Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a pálcája nélkül?

Keszekusza varázsló: Balogh Bodor Attila/Gyurity István

Teszetosza: Berényi Dávid/ Endrédy Gábor

Pillangó/Giliszta 1. : Bánfi Kata

Katicabogár/ Giliszta 2. : Endrődi Ágnes

Szentjánosbogár: Jánosi Ferenc

Hangya: Tövispataki Beáta

Rendező: Tövispataki Beáta

Zenei vezető: Endrődi Ágnes

Koreográfus: Bóbis László

Díszlet: Tuza Zoltán

Látvány: Faltis Alexandra és a Szalézi Szakgimnázium hallgatói

Jelmez: Kolonics Kitti és Hajdu Bence

A 3 előadásra szóló bérlet ára: 4.200 Ft

Belépőjegy (amennyiben marad hely): 2.000 Ft

 

Október 26-án, pénteken 18 órakorcsaládi előadás

Múzs-Art Társulat Keszekusza varázspálcája (leírás a 15 órai előadásnál)

belépőjegy: 2.000 Ft

 

November 3-án, szombaton 16 órakor

Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Furfangos Péter, avagy az egér farkincája – zenés mesejáték (60 perc, 4 éves kortól)

Szereplők:

IV. Garasos Alajos király - Albert Péter

Csutorás Péter - Farkas Zoltán

Tőtöttgége - Máté Krisztián

Bendőci - Erdélyi Gábor

Csontirontó - Demus Péter

Melánia - Falati Hedvig

Gyémántszép királykisasszony - Házi Anita

Amália - Erki Gabriella

Zeneszerző- díszlettervező: Ráduly Csaba

Jelmeztervező: Alapi Katalin

Dramaturg: Sándor Zoltán

Rendezőasszisztens: Pünkösdi Mónika

Rendező: Molnár Ernő

Páskándi Géza népmesei motívumokból merítő mesejátékának hőse: Csavaró-Csutorás Péter vándor ezermester, aki "harcba száll" a királylány kegyeiért. Nem mindennapi furfanggal legyőzi a vele versengő előkelő hercegeket. A zenés mesejáték végén a nép egyszerű gyermeke elnyeri méltó jutalmát, Gyémántszép Királykisasszony kezét, no meg Garasos Király fele királyságát s vele a királyság fele kincstárát, mert hát a király fölöttébb takarékos uralkodó. Ezt a tulajdonságát atyai boldogsága sem feledteti el vele.

Belépőjegy: 1.500 Ft

 

November 15-én, csütörtökön 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

Vaskakas Bábszínház

Dödölle - (20 perc + 20 perc játék, 0-3 éves korig)

Zeneszerző: Rab Viki

Tervező: Sz. Nagy Mária

Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas

Játsszák:

Gergely Rozália és Horváth Márk

 Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre, a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel... Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!

Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet.

Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

 

November 17-én, szombaton 16 órakor

Kiaspárna Mesezenekar

Kispárna-mese – színházi mesekoncert (60 perc, óvodás kortól)

A gyerekszoba nyitva felejtett ablakán egy mesekönyv lapjait sodorja be a szél. Mandula a színes oldalakon mesebeli figurákra lel, s amint téblábol ébredezve, lépten-nyomon zenészekbe botlik.... Sorra elevenedik meg a Fogtündér, a Kuka Detektív, a Szellőlány, a Plüss Maci, az Égkémlelő, a Hajnalka Virág, a Kósza szél, a Cifra esernyő története a Róluk szóló dalokkal tarkítva. A zenés mese alatt a gyerekeknek is akad feladatuk, nem is akármilyen!

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

November 23-án, pénteken 15 órakorGYERMEKSZÍNHÁZ-BÉRLET 2. előadása

Hókirálynő Meseszínpad

Mark Twain: Koldus és királyfi – Ifjúsági musical 2 részben (2x40 perc)

Színpadra alkalmazta:                       Csemer Géza

Zeneszerző:                            Daróczi Bárdos Tamás

Hangszerelte:                         Sebestyén Gábor

Koreográfus:                          G. Szabó Sándor,

Rendező:                                Kövesdi László

SZEREPLŐK:

VIII. Henrik / Hendon lovag               Fekete István

Lady Elisabeth                                               Gerencsér Alexandra

Edward, királyfi                                 Benkő Bence

Lord Hertford / Koldus 2                    Kövesdi László

Pálcás fiú                                           Ondrik János

Andrew atya / Vízhordó                     Stubnya Béla

Tom, koldusfiú                                   Budai Márton

Canty                                                  Dorner Gyula

Cantyné                                              Füzesi Klári

Orvos, Alabárdos / Koldus 1              Sáfár Kovács Zsolt

 

Történt egyszer Angliában, London városában, hogy egy időben született két fiúgyermek.

Az egyik a koldus tanyán, a másik a királyi palotában. A véletlen összehozza a két fiút, akik úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. Ezt kihasználva ruhát cserélnek, s ekkor kezdődnek a bonyodalmak.

Mi lesz a királyi gyermekkel, aki belekerül az élet „sűrűjébe”? Hogyan tudja túlélni azt a közeget, ami számára eddig teljesen ismeretlen volt?

A palotában maradó koldusfiúnak szembe kell néznie „királyi apjával” és az intrikáló udvartartással, akik sejtik, hogy valami nincs rendben a „herceg” körül, csak nem tudják, hogy mi lehet a különös viselkedés oka.

A 3 előadásra szóló bérlet ára: 4.200 Ft

Belépőjegy (amennyiben marad hely): 2.000 Ft

 

November 27-én, kedden 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

Aranyszamár Bábszínház

Pihi-puhi varázs  – babaszínházi előadás (20 per+20 perc játék, 0-3 éves korig)

Játékszövő:: Aranyszamár Színház

Pihizők: Baranyai Anita és Érsek- Csanádi Gyöngyi

Puhizó: Szalai György

Egy fantáziavilágot keltünk életre, ahol semmi sem az ami, hanem minden egy picit más, és másképp viselkedik. Vannak egyezőségek a valósággal, de mégis reakcióiban eltér a megszokottól. A gyermeki környezet elemei elevenednek meg a párnákon a párnákkal. Kilépnek a textúrából és „önállóan” is megmutatkoznak. Az előadás közben hangok, effektek és néhány az álomhoz kapcsolódó vers és verses mese hangzik el. Szeretnénk a világ, kerek, puha oldalát megmutatni, párnák segítségével

Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

 

December 5-én, szerdán 17 órakor

Szép Ernő Színház

Panni és a Télapó manói - Mikulás-váró műsor  

Belépőjegy: 500 Ft  (Kérjük, hogy névvel ellátott csomagot hozzanak!)

 

December 8-án, szombaton 16 órakor

PR-Evolution Dance Company

Holle anyó - táncmese (40 perc, 3 éves kortól)

Mesénkben Holle anyó házába érkezünk, ahol nagy serényen kis manók tüsténkednek éppen, várják haza házigazdánkat, aki nemsokára be is toppan. Egy történetet mesél nekünk, ami valamikor vele esett meg. Annak idején ezt mondta tollba a Grimm fivéreknek is, hát az már jó néhány évvel ezelőtt volt, biza abból írták ők a meséjüket, és azt a címet adták neki: Holle anyó.

Egy kislányról szól, akit mostohaanyja az édeslányával ellentétben mindig mellőz, mindig dolgoztat, s amikor az orsója beleesik a kútba, a mostohát csak az érdekli, hogy hozza vissza azt. A leány a kút világában egy csodálatos, virágokkal teli mezőre kerül, és kalandos útja során – ahol még az almafa is megelevenedik - találkozik házigazdánkkal.

A mese végére a szorgos kislány kedvessége és segítőkészsége elnyeri megérdemelt jutalmát, ahogy mostoha testvére lustasága is.

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

December 15-én, szombaton 15-18 óráig

Csillagszóró – hagyományos karácsonyi játszóház és színházi előadás

A részvétel díjtalan!

 

Január 12-én, szombaton 16 órakor

Szép Ernő Színház

A csodálatos tűzszerszám – mesejáték (60 perc, 5 éves kortól)

Hans Christian Andersen művéből írta: Szinovál Gyula

Obsitos Katona - Anga-Kakszi István

Boszorkány - Lipcsey Collini Bori

Fogadós - Rékai Nándor

Fogadósné - Dóka Andrea

Királylány - Bódi Beáta

Király - Garamszegi Gábor

Királyné - Lipcsey Collini Bori

Rendezte: Szinovál Gyula

Egy obsitos katonának - kis szerencsével - birtokába jut egy csodálatos tűzszerszám, melynek segítségével három varázslatos kutya siet azonnal a segítségére, ha szüksége van rá. A város fogadójában ugyan megpróbálják kisemmizni, de végül győz az igazság. Megtudja, hogy a királynak van egy gyönyörű lánya, de senki nem vetheti rá a szemét. Ez persze nem akadály neki, hisz a tűzszerszám, illetve a kutyák segítségével megnézheti a gyönyörű leányt. S ha már megnézi, szerelemre is lobban iránta. Persze a királynénak nincs ínyére, hogy egy egyszerű obsitos katona vegye el a lányát. Mindent meg is tesz, hogy a szerelmesek útjába álljon, de nem sok sikerrel. A mese végére, sok-sok kaland és izgalom után, mindenki elnyeri méltó jutalmát illetve büntetését. Az előadásban sok-sok népi ihletésű dal is felcsendül.

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

Január 17-én, csütörtökön 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

Bábkoffer Társulat

Picirkusz – babaszínházi előadás (20 per+20 perc játék, 0-4 éves korig)

Varázslatos cirkusz - kicsiben, a legkisebbeknek, ahogy két bohóc elképzeli.

Fellép a kendőfülű elefánt és a félelmetes esernyő-oroszlán, de látható itt a különleges erőművész-szám és a táncoló törpe is.

Két bőröndből életre kel a Picirkusz - világszám!

Az előadás végén a színes porond játszótérré alakul át, ahol együtt játszhatnak a szülők és a gyerekek.

Játsszák: Karádi Borbála, Vesztl Zsófia

Dramaturg: Sőregi Melinda, Bohóc-tanácsadó Laczkó Vladimir

Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

Január 18-án, pénteken 15 órakorGYERMEKSZÍNHÁZ-BÉRLET 3. előadása

Shakespeare - Körúti Színház

A vihar (60 perc)

Prospero – Pecsenyiczki Balázs

Ariel – Placskó Emese

Miranda – Lehel Kata

Ferdinánd – Kaluczky Zsombor

Alonso – Lipták Péter

Sebastian – Kozel Dániel

Antonio – Oroszi Tamás

Bella – Karaivanov Lilla

A Shakespeare-mesék sorozat második előadása. A Körúti Színház – a tőle megszokott módon – a mai gyerekeket megszólító színpadképpel, technikával (lézer, füst, meg minden, ami kell), zenei hangzással állította színpadra Shakespeare utolsó önálló művét. Hiszen a gyerekek minél előbb találkoznak a nagy íróval, annál előbb megszeretik. Bizony Shakespeare! És kisgyerekeknek! És már a második! És nem, a szereplők nem beszélnek rímekben …

Volt egy sziget a tengeren, nem volt más lakója, csak egy öreg ember, varázsló, a neve Prospero, és a lánya, egy igen szép ifjú hölgy: Miranda.

Na de hogy kerültek a szigetre? Kik ők? Nos, egyszer a varázsló hatalmas vihart csinált …

A 3 előadásra szóló bérlet ára: 4.200 Ft

Belépőjegy (amennyiben marad hely): 2.000 Ft

 

Január 26-án, szombaton 16 órakor

Janik László: Sárkányölő Krisztián – báb-mesejáték (55 perc, 4 éves kortól)

Regős János mesemondó a kocsiját húzva járja a világot, hogy mindenkivel megismertesse Sárkányölő Krisztián legendáját. A történet szerint III. avagy Zokogó Zsigmond lányát, Mufurcka királykisasszonyt elrabolta egy sárkány. A király nyomban lovagi tornát hirdet, hogy kiválassza a bajnokot, aki útra kelhet a sárkány legyőzésére és a királykisasszony megmentésére. Az interaktív báb-mesejáték során a közönség soraiból kikerülő „bátor lovagok” megtapasztalhatják, hogy bár jó tett helyébe jó jár, de a sárkány nem mindig gonosz és a királylány nem mindig szorul segítségre.

Szereplők:

Haik Viktória, Janik László, Széll Attila

Díszlet, bábok: Opra Szabó Zsófia

Rendezte: Janik László

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

Február 9-én, szombaton 16 órakor

Babits Mihály Kamaraszínház

Bagossy László: A sötétben látó tündér – mesebeszéd (45 perc, 5 éves kortól)

Játssza: Kéner Gabriella
Rendező: Pénzes Csaba m.v.
„Én, a legkisebb, a Pirinyó Minyó, semmiben, de semmiben se tudtam a legügyesebb lenni a testvéreim között. Ezért suttogva kértem anyámat, hogy most lesz szíves csak engem szeretni, lesz szíves csak rám figyelni, és lesz szíves csak nekem mondani egy mesét, olyat, amiből megtudhatom a tündérnevemet, és hogy miben lehetnék a testvéreim között a legügyesebb. Mert a bánatom már akkora, hogy ilyen kicsi létemre, nem is tudom, hogyan fér belém…” Tündéranyám ekkor azt mondta nekem: „Olyan mesét mondok neked, ami a kimondott szavak által a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének a legsötétebb csücskébe vezet.”

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

KULTURHÁZAK ÉJJEL NAPPAL – február 15-16-17.

Február 15-én, pénteken 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

VSG Táncszínház

A varázsszekrény meséi – babaszínház (20 perc+20 perc játék, 0-4 éves korig)

„Fedezzétek fel mit rejt a varázsszekrény! Találkozhattok egy virgonc kiscicával, egy kedves és játékos kutyussal, egy félénk egérkével és egy mulatságos és felettébb hajlékony levelibékával! Az előadás különlegessége, hogy egy szépséges tüllruhás balerina és egy ifjú herceg is megjelenik a színen, így talán már nem is titok, hogy minden szereplőt valódi táncművészek keltenek életre!
A jelenetek aláfestése mind-mind klasszikus zene, amelyben Mozart, Chaikovsky, Bach és Dvorák művei csendülnek fel.
Az előadást teljes mértékben a legkisebbekre hangoltuk, sem hangos zene, sem hirtelen mozdulat vagy fényváltás nem zavarhatja meg kis nézőinket. Az esetleges ölből való „elmászkálást” is bekalkuláltuk, így lett igazán családbarát az előadás.”

Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

 

Február 16-án, szombaton 16 órakor

H.C. Andersen-VSG Kamarabalett:

Pöttöm Panna - interaktív táncmese (50 perc, 3 éves kortól)

...Egy kíváncsi kislány elindul megismerni a világot. A sok izgalmas kaland során megannyi különös lényt megismer, és, hogy megtalálja e a hozzáillő társat és így az igazi boldogságot? Az csak az út végén derül ki!...

Színes díszletek és jelmezek, klasszikus zene és változatos vidám jelenetek színesítik az előadást, amelyben a nézőtéren ülő kisfiúknak és kislányoknak is tartogatunk izgalmas helyzeteket, meglepetéseket!

A mulatságos, látványos táncjelenetek közben narráció segíti a kisebbeknek a megértést!

Az előadás után beszélgetéssel, díszlet és kellék "simogatással" egybekötött interaktív fél óra a szereplőkkel és az alkotókkal!

Narrátor: Kautzky Armand

Rendező koreográfus: Vass Sándor Gergely

Koreográfus asszisztens: Annus Beáta

Díszlettervező: Szabó Csaba

Jelmeztervező: Kovács Tímea

Hang/fény: Kiss Imre

A mesebeli szereplők:

Anya, Béka, Bogarak, Gólya, Fecske, Mezei Egér Asszonyság, Vakond Úr, Egy tündér Király és persze Pöttöm Panna

Előadják a VSG Kamarabalett táncművészei:

Vincze Renáta, Annus Beáta, Kerekes Patrik, Vass Sándor Gergely

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

Február 23-án, szombaton 16 órakor

Bűvész-show + Varázslóiskola (2x40 perc, 4 éves kortól)

Kiss Balázs bűvész 2016-ban az Országos Corodini Bűvészbajnokságon 1. helyezést ért el produkciójával, ezzel kategóriája bajnoka lett, emellett pedig további 5 hazai és nemzetközi szakmai díj büszke tulajdonosa!

Egy műsor, mely nem csak a gyerekeket, de a felnőtt közönséget is szórakoztatja! Az előadásban látványos és humoros számok váltják egymást, melyek magukkal ragadják a legkisebbeket és legnagyobbakat egyaránt is. A műsorban fő szempontot kap az interakció, így a gyerekek nem pusztán szemlélői, hanem aktív résztvevői is lehetnek a műsornak. Ezáltal a műsor sokkal emlékezetesebb és személyes élmény lehet mindenki számára! 

Egy bűvészműsor után minden gyerek nagy varázsló szeretne lenni! Erre kapnak lehetőséget a varázslóiskolában. A foglalkozás keretein belül a gyerekek (és akár szüleik) kisebb bűvészmutatványokat tanulhatnak, melyekkel elkápráztathatják barátaikat. Így ők is igazi nagy varázslókká válhatnak!
A varázslóiskola műsor alatt a gyerkőcök a legegyszerűbbtől az egyre érdekesebb és különlegesebb mutatványokig haladva sajátíthatják el trükkjeiket. Ezáltal a kisebbek és az idősebbek is találnak számukra megfelelő mutatványt.
Belépőjegy: 1.200 Ft

 

Március 6-án, szerdán 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

Bábrakadabra Bábszínház

Miaú - élő zenés bábelőadás babaszínházi előadás (0-4 éves korig, 20 perc+20 perc játék)

Készült Szutyejev "Miaú" című közismert meséje nyomán.

Előadják: Revuczky Nóra és Sólyom Tamás

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer barna fülű kiskutya, aki kedvenc párnáján pihent. Csodaszép dolgokról álmodott: finom csontocskáról és labdáról, mellyel jó nagyokat lehet játszani. Ám egyszer csak valami furcsa hang zavarta meg álmát..."

A foltos fülű kiskutyus, mialatt a rejtélyes nyávogót kutatja, megismerkedik a kakassal, az egérrel és a méhecskével, meglesi a halat, találkozik a békával és végül rátalál álmának megzavarójára, az éhesen nyávogó pepita-cicára is. A mese végén együtt megvacsoráznak és közös álomra hajtják fejüket.

Az előadást követő 20 percben további cicákat és egyéb érdekes állatokat keresünk a gyerekekkel. Megnézhetik a bábokat, kipróbálhatják a nekik való hangszereket, megfoghatják az előadás során használt kellékeket, érdekes és puha tárgyakat. 

Az előadás során felcsendülő zenéket és dalokat Sólyom Tamás írta.

Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

 

Március 9-én, szombaton 16 órakor

Hatszín Teátrum

Móka Miki és barátai - játék gyerekeknek, retro felnőtteknek (50 perc, 3 éves kortól)

„Jóska, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valahány név a naptárba: tárul Miki mókatára.”

Díszlet: Szabó Gábor
Jelmez: Győre Gabi
Rendezte: Pille Tamás

Szereposztás

Móka Miki – Kalmár Gergely
Versmondó Lány, TV bemondó néni – Fábián Nikolett
Hiszékeny Úr – Dióssi Gábor
Hakapeszi Maki, Furfangos Frigyes, Takács Bálint – Pille Tamás

A Zsebtévé szereplőivel most egy múltidéző, retro előadásban újra találkozhatnak a nézők. A szereplők a kornak megfelelően lakmározzák a Boci csokit és a Piros Mogyoróst, isszák a Meggy Márkát és a Traubi szódát, miközben a régmúlt zenéi teszik igazán nosztalgikussá az előadást. Ameddig a gyerekek felhőtlenül szórakoznak, a szülők visszakapnak egy kicsit a gyerekkorból, ha csak egy órára is. A Zsebtévé kedvelt szereplői most a Hatszín Teátrum színpadán. Hakapeszi Maki, Furfangos Frigyes, Takács Bálint, a Versmondó Lány, Móka Mikivel együtt mindenkit várnak szeretettel.

Belépőjegy: 1.500 Ft

 

Március 23-án, szombaton 16 órakor

A Színház- és Filmművészeti Egyetem és a MaNNa produkciója

Pálfi Kata: Borka mumusföldön

Zenés-bábos kaland 6-100 éves gyerekeknek (65 perc, 6-10 éves gyerekeknek)

Szereplők:

Bohoczki Sára, Fehér Dániel, Ivanics Tamás / Barna Zsombor

Rendező: Fige Attila

Díszlet, jelmez és bábtervező: Miareczky Edit

A tervező munkatársai: Bodor Blanka, Szabó Tamás

Dramaturg: Vécsei Anna

Zenei vezető: Nyitrai László

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Osztályvezető tanárok: Csizmadia Tibor, Meczner János

Hajnal Boróka focicsatár és csapatkapitány-helyettes nem éppen jó kislány. Pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket, és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda hát, hogy mindezek után Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy holmi Kacat-hegy, Főzelék-tenger, vagy akár egy tomboló Hiszti-hurrikán megakadályozza abban, hogy hazatérjen.

Belépőjegy: 1.500 Ft

 

2018.március 27-én, szerdán 10 órakorAPRÓK SZÍNHÁZA

Kezeslábas Társulat

Játszótér - Babaszínházi előadás (20 perc + 20 perc játék)

Fedezzük fel együtt az utcát, ugorjunk együtt a pocsolyába, pattanjunk a zebra hátára, legyünk feltalálók és akkor talán eljutunk a csodák földjére, a nagy Játszótérre. Gyere velünk Te is!

Ebben az előadásban egy kisgyerek szemével ismerjük meg a körülöttünk lévő világot olyannak, amilyennek egykor mi is láttuk.

Belépőjegy: 1.200 FT (1 felnőtt + 1 gyerek)

 

Április 6-án, szombaton 16 órakor

Vaskakas Bábszínház

Ilók és Mihók – (45 perc, 4 éves kortól)

Illyés Gyula nyomán írta: Kocsis Rozi Blattner Géza- díjas

Tervező: Nagy-Kovács Géza

Játsszák: Rab Viki és Szúkenyik Tamás

Elvenné, de nem adja. Adná, de nem kéri. Kérné, de nem hallgat rá. Hallgatna rá, de nem mond semmit. Mondaná, hogy elvenné, de nem adja. És így tovább. Amikor végleg úgy fest, hogy a szerelmes ifjak sosem lesznek egymáséi, nem segíthet, csak az anyai furfang. Ilók és Mihók. Egy furcsa szerelem mulatságos beteljesülése.

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

Június 15-én, szombaton 10-13 órakor

(Még mindig) GYEREKNAP

A részvétel díjtalan!

SZÍNHÁZI ELŐADÁSAINK

2018/19

 

Szeptember 22-én, szombaton:

Köszönet a közönségnek - ÉVADNYITÓ VIGADALOM

A Művelődés Háza előtti téren

                                   Benne:

15 órától gyermekprogramok (lsd. a gyermekműsoroknál)

 

18 órától:

John Godberg: ÁPRILIS PÁRIZSBAN - romantikus vígjáték
„Bet és Al házasok. Szívből utálják egymást. Az állástalan férfi bizarr képeket fest, a boldogtalan nő különböző bulvár lapok nyereményjátékain indul. Egyszer csak nyernek egy romantikus hétvégét Párizsba. Muszáj lesz elmenni... Vajon hogy működik a szerelem fővárosa? Képes csodát tenni?" - ahogy a színlapon is olvasható.
Horgas Ádám, a darab rendezője így vélekedik a darabról: "Pompás, sokrétegű, szerethető kamaradarabnak tartom. Borús, fanyar humorú mű, mégis tele van optimizmussal. Drámai, mély szomorúsággal, ugyanakkor remek humorral beszél arról, hogy hogyan mennek tönkre az emberi kapcsolatok."

Szereplők: Botos Éva, Szirtes Balázs

Rendező: Horgas Ádám

A Mozsár Műhely előadása

 

20 órától:

A BLUES LIFE BAND KONCERTJE

 

Az előadások ingyenesek!

                                  

Október 12-én, pénteken 19 órakor  ŐSBEMUTATÓ!

Balassi Bálint: SZÉP MAGYAR KOMÉDIA

                                   a Babits Mihály Kamaraszínház előadásában

Az előadással nem titkolt célunk, hogy Balassi Bálint alakját és életművét közelebb hozzuk a fiatalokhoz. Ugyanakkor szeretnénk, ha az előadás megerősítené Balassi Bálint esztergomi kultuszát, hogy a helyiek a magukénak érezzék a költőt, aki jóllehet nem a Városok Városában született, mégiscsak ott találta meg az örök csendességet, lelki békességet.

Balassi/Credulus: Szakács Tibor
Sylvanus: Viczián Ottó Jászai-díjas
Julia: Bacsa Ildikó
Licida/Dienes: Báhner Péter
Galathea: Kéner Gabriella
Briszeida/Echo: Maronka Csilla
Zenekar: Sic Transit Folk Műhely
Látvány: Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas
Dramaturg: Szemes Péter
Rendező: Kaj Ádám

Belépő: 2.500 Ft

Október 23-án, kedden          19 órakor

SZÉP SZERELMEM, MAGYARORSZÁG!

Ünnepi díszeladás az 1956-os forradalom emlékére

Közreműködik: Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla

A két neves művész 10 éve rendületlenül járja a Kárpát-medencét léleknemesítő műsorával, amelyben elhangzanak - a teljesség igénye nélkül - Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Wass Albert, Szép Ernő szebbnél szebb, haza- és emberszeretetről szóló költeményei, valamint - Tolcsvay Béla emblematikus dalai mellett - megzenésített versek és (nép)dalok is. 

Az előadás ingyenes!

 

Október 30-án, kedden 19 órakor

                                   Szakonyi Károly: ADÁSHIBA - komédia

Szakonyi Károly legendás, elsöprő erejű komédiája, az Adáshiba meghódította a magyar és az európai színpadokat, s közel fél évszázada töretlen népszerűségnek örvend. Bódog és Bódogné gyerekeiket várják haza, hogy megünnepeljék legkisebb fiuk születésnapját. Megérkeznek a testvérek, rendre zajlik a családi vacsora, minden adott a meghitt összejövetelhez: puncstorta, krumplipüré, Holdra szállás. Ám mindez csak ránézésre felhőtlen és idilli, valójában látszatkapcsolatok lelketlen hálója, ami az örökkön jelenlévő, a bámulásig imádott tévéképernyő köré szőtte magát. Kusza fecsegések, locsogó mindentudás és lelki-szellemi közöny összjátéka csupán e családi ünnep. Itt nincs helye a mélyebb gondolatoknak, a váratlan bejelentéseknek, de még a csodáknak sem. Még a meghökkentő csodák sora is észrevétlen marad, s csak egyetlen dolog képes kizökkenteni megszállott figyelmüket: az adáshiba. Az elragadóan mulatságos történet kíméletlen aktualitással mutat rá a 21. század kortüneteire, a mindennapjaink sekélyességére, és arra, hogy a csodák ideje mára már jóvátehetetlenül elmúlt. Sokszínű humorral, bravúros nyelvezettel és parádés szereposztással kivételes színházi élményt ígér az előadás.

Szereplők:

Bódog: Kaszás Mihály
Bódogné: Vándor Éva
Vanda: Eke Angéla
Dönci: Smál-Szilaj Gábor
Saci: Tövispataki Beáta
Imrus: Georgita Máté Dezső
Emberfi: Havasi Péter
Szűcs úr: Ivaskovics Viktor
Rendező: Dicső Dániel

a Váci Dunakanyar Színház előadása

 

Belépő: 2500,-

 

November 9-én, pénteken 19 órakor            ŐSBEMUTATÓ!

Vörös István: TALÁLKOZÁSOK ÖNMAGAMMAL

                                   Miért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét?

Miért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása.

A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént.

Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről.

Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekcjára teszünk kísérletet.

Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket.

Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk?

Igen is, nem is.

Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig.

A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel.

Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított.

De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez,

vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz.

 

Játsszák: Bacsa Ildikó, Kéner Gabriella

Rendező: Kaj Ádám

 

Belépő: 2500,-

 

 

November                  Szántó Armand – Szécsén Mihály – Fényes Szabolcs:

PAPRIKÁSCSIRKE, AVAGY STEX ÉS NEW YORK

zenés vígjáték két részben (2 óra 40 perc)

Íme a Gergely Theáter hamisítatlan titkos receptje:
Végy egy jobb sorsra érdemes magyar családot (Csomor Csilla, R.Kárpáti Péter), akik új vállalkozásba kezdenek. Fűszerezd meg egy anyóssal (Csonka Zsuzsanna) akit még az ellenségednek sem kívánnál. Ízlés szerint paprikázd fel a hangulatot egy inassal (Szabó Máté) és egy szobalánnyal (Némedi Varga Tímea). Főzd meg jól poénokkal, ízesítsd dallal, tánccal és egy professzorral (Pelsőczy László).

És ha Mr. Kenedy (Heller Tamás) és lánya, Lilian (Laurinyecz Réka) megérkezik, ne felejts el teríteni. De ne 13 személyre!

Forgács Frigyes vállalkozó és családja, dúsgazdag vacsoravendégeket vár New Yorkból. Egy kiváló magyar ötlet megvalósításához tőkéstárs kell és egy pompás vacsora, mely nagy reményekre jogosít. Ám a „drága” anyós, aki mindenhez ért, azt is tudja, hogy 13-an ülni az asztalhoz nem szerencsés. Így lesz Forgácséknál vacsora vendég a saját inasuk és szobalányuk is. Hogy miként alakul ez a nagyszabású üzlet, arról Fényes Szabolcs, Szécsén Mihály és Szántó Armand gondoskodik.

 

                                    Belépő: 2.500,-

 

November                   Szabó Borbála: TELEFONDOKTOR – bohózat (90 perc)

Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Ezzel kezdődnek a problémák. Vagy nem, talán nem is ezzel kezdődnek: hanem azzal, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant - mindvégig bezárva. Vajon képes lesz-e Békés Dénes elrendezni ezt a délutánt (és vele az egész romba dőlni látszó életét), újra egybesodorni a két óvodás gyermeke, egy link barátja, annak naiv barátnője, valamint öko-bio-liberális-waldorfos felesége, szélsőjobboldali érzelmű idős édesanyja és egy paciensének éppen születőfélben lévő kisbabája által darabokra cincált szálakat - vagy kénytelen lesz elkezdeni igazat mondani? 

 

Játssza: Göttinger Pál

Látvány: Csík Melinda

Rendezte: Orosz Dénes

 

A Manna Egyesület produkciója. 

Produkciós vezető: Gáspár Anna

 

Belépő:2.500,-

 

December                  MAUDE ÉS HAROLD – vígjáték két felvonásban (75 perc+50 perc)

                                    A Körúti Színház előadása Szereplők: Esztergályos Cecília, Lipták Péter, Maronka Csilla, Oroszi Tamás, Placskó Emese és mások

                                    Hogy mi a közös Maudeban és Haroldban? Első ránézésre semmi, hiszen Harold egy fiatal, búskomor arisztokrata férfi, Maude pedig, nos hát... Maude egy jelenség. Az egyetlen közös bennük, hogy mind a ketten imádnak temetésekre járni, éppen így találkoznak. A furcsa megismerkedéstől egy kalandos hét veszi kezdetét, autólopással, fókával, faültetéssel, tánccal, zenével, kis szerelemmel, és sok nevetéssel. Esztergályos Cecília remek humora varázslatossá teszi Maudeot, akibe a végén mindenki szerelmes lesz, még Harold is, akit Lipták Péter alakít. A darab páratlan érzékenységgel mondja ki a nagy igazságot: az élet szép, csak szeretni kell, csak nevetni kell!

 

Szereplők: Esztergályos Cecília, Lipták Péter, Maronka Csilla, Oroszi Tamás, Placskó Emese és mások

 

Belépő: 2.500,-

 

Január:                       Márai Sándor: A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK – színjáték két részben

                                    Az 1942-ben megjelent, nagy indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regény vakító élességgel világít a barátság, a hűség és az árulás ösvényeibe. Két régi barát évtizedek után újra találkozik, s végig beszélgetik az éjszakát. A múltra visszatekintve egyikükből vádlott, másikukból vádló lesz. Ám a tragédiát valójában nem alkalmi gyengeség okozta: egy világrend széthullása a hagyományos erkölcsi értékek megrendülését is jelenti.

                                    Szereplők: Rékasi Károly, Nemcsák Károly, Molnár Zsuzsanna, Holczinger Szandra, Botár Endre

Rendező: Csiszár Imre

A József Attila Színház előadása

                                    Belépő: 3.000,-

 

Február:                     A MEDVE NEM JÁTÉK! – székely pajzán történetek

                                    A Turay Ida Színház előadása

Szereplők: PÁSZTOR ERZSI ÖRÖKÖS TAG, Kossuth-díjas Érdemes Művész, Jászai Mari-díjas

továbbá Berecz István a "Fölszállott a páva" győztese,  Boros Ádám, Nyírő Bea, Győri Péter, Kovács Dézi, Szántó Szandra, Frech Zoltán, Valázsik Péter, Cservenák Vilmos, Topolcsányi Laura

 

                                    Egy csíki falu színjátszóköre megelégeli, hogy a pestiek szerint: székely az, akinek a sör nem ital, az asszony nem ember, a medve pedig nem játék.
Jókedvükben létrehoznak egy színjátékot, amiben ötvöződik a székely humor és pajzánság a tánccal, zenével, énekkel.
Pásztor Erzsi Kossuth-díjas művészünk és fiatal művészeink mellett a legnépszerűbb magyar mesemondó, Berecz András fia, a „Fölszállott a páva” győztese, Berecz István koreográfus, székely narrátor is színre lép a pajzán komédiázásban.

                                    Rendező:  Szerednyey Béla Jászai Mari-díjas

                                   

Belépő: 3.000,-

 

 

Március:                     Charles Laurence: RÉMES SZÜLETÉSNAP (Alice élete)

vígjáték 2 részben

Ha valami rémes, akkor az egy temetéssel kezdődő születésnap. Alice, egy szobrász özvegye, a klasszikus bombanő. Ez a napja azonban csupa bosszúság. A régi baráttal való élcelődés közepén beállít egy erőszakos fiatal újságírónő, aki Alice elhunyt férjének titkait akarja megírni. A biztonság kedvéért hoz egy call boyt magával, aki majd ráveszi az "öregasszonyt" a beleegyezésre. Ám Alice másképp képzeli születésnapját..

Szereplők: Détár Enikő, Bardóczy Attila, Tornyi Ildikó, Varjú Kálmán

Rendező: Bányai Gábor

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével kerül színre.

 

Belépő: 2.500,-

Március 28-án, csütörtökön 19 órakor

M/ÁMOR, VAGY AMIT AKARTOK - zenés vígnépszínművelet –

(1 óra 45 perc szünet nélkül)

Makkoshotyka polgármesterének egyetlen lánya holnap, Szent András napján tartja esküvőjét a falu volt TSZ-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám - ahogy az már lenni szokott - a dolgok nem mennek simán. Az esküvő előtti éjjelen a falu új kocsmárosa és az ősi családi recept alapján készült pálinka jól megkavarja a szerelmesek életét. Előbukkannak a legféltettebb titkok, meg a sámándob, meg a kisgömböc és minden szál összegabalyodik.

Shakespeare Szentivánéji álma egy magyar falusi környezetbe ágyazva. A tündérek lakta erdőt falusi kocsmára, Puck varázsnedűjét pedig egy jófajta kisüsti pálinkára cseréljük... Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes?

A Terminal Workhouse és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása.

Szereplők: Gerlits Réka, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv, Kálóczi Orsolya/Bakonyi Alexa

 

Belépő: 2500,-

 

 Április 11-én, csütörtökön KÖLTÉSZET NAPI ELŐADÁS

 

Április                          Neil LaBute: VALAMI CSAJ(OK) (90 perc 1 szünettel)

Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle.

Az előadás különlegessége lesz, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza.

Egy középkorú férfi nősülni készül, s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban (az első az első  szerelem, a második az érzéki, a harmadik a különleges, a negyedik az igazi), de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála, egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén… Szórakoztató előadás, ha az összes nőt ugyanaz a színésznő játssza – bravúrszerep!

 

A Rózsavölgyi Szalon előadása

Szereplők: Pokorny Lia, Őze Áron

Rendező: Németh Kristóf

 

Belépő: 2.500,-

 

Május:                        Charles Laurence: NAGYON NAGY Ő

vígjáték két részben a Spirit Színház előadásában

Komédia egy dundi könyvesbolt-tulajdonos nőről, aki kiadja lakását meleg barátjának és könyvesboltbeli alkalmazottjának. Hármuk viszonyára az állandó csipkelődés és az egymásért a végsőkig ragaszkodó barátság jellemző. Betoppan egy férfi vásárló, akinek nagyon megtetszik a nő, és randevúra hívja. A randevú jól sikerül, de a férfi pár hónapra kiküldetésbe utazik, csak utána folytathatják az ismerkedést. Főhősnőnk ez alatt az idő alatt látványos átalakuláson megy át. A férfi karácsonyi visszatérése azonban nem várt fordulatot tartogat.

Szereplők: Gubik Ági, Tölgyesy Zoltán, Varjú Kálmán, Hajdú László

 

Belépő: 2.500,-

 

     
     
     
     

Helyet az Ifjúságnak! – Bérletes előadások középiskolásoknak és örökifjaknak!

 

December:                 Balassi Bálint: SZÉP MAGYAR KOMÉDIA

                                   a Babits Mihály Kamaraszínház előadásában

Az előadással nem titkolt célunk, hogy Balassi Bálint alakját és életművét közelebb hozzuk a fiatalokhoz. Ugyanakkor szeretnénk, ha az előadás megerősítené Balassi Bálint esztergomi kultuszát, hogy a helyiek a magukénak érezzék a költőt, aki jóllehet nem a Városok Városában született, mégiscsak ott találta meg az örök csendességet, lelki békességet.

Balassi/Credulus: Szakács Tibor
Sylvanus: Viczián Ottó Jászai-díjas
Julia: Bacsa Ildikó
Licida/Dienes: Báhner Péter
Galathea: Kéner Gabriella
Briszeida/Echo: Maronka Csilla
Zenekar: Sic Transit Folk Műhely
Látvány: Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas
Dramaturg: Szemes Péter
Rendező: Kaj Ádám

 

Február:                       Borgesson-Long-Singer-Shakespeare:

S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve

Kálid Artúr, Kálloy Molnár Péter, Tóth Gáspár András

Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Bízza rekeszizmai működtetését a “Nem Komplett Shakespeare Művek” három jókedvű, vagány munkatársára: Kálloy Molnár Péterre, Kálid Artúrra és Gáspár Andrásra, akik a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a “Komplett Shakespeare”-t…

A “S.Ö.R.”-t (Shakespeare Összes Rövidítve) 1994-ben az évad legnépszerűbb előadásává választották.

 

 

Április:                                A PADLÁS – musical két felvonásban

A padlás – mely Sztevanovity Dusán meséjéből született, Presser Gábor zenéjével – minden idők legsikeresebb magyar zenés játéka, amelyet az 1988. január 29-én mutattak be a Vígszínházban Marton László rendezésében. A víges előadás sikere három évtizede töretlen, és már több generáció felnőtt A padláson. Sok egykori gyermeknéző ma már a saját kislányával, kisfiával érkezik, hogy együtt élhessék át a csodát. A darabot vígszínházi ősbemutatója óta már majdnem az összes vidéki színház a műsorára tűzte.

Szereplők: Pintér Tibor, Ilyés Jenifer, Várfi Sándor és sokan mások

A Sziget Színház előadása

 

A bérlet ára: 5.500 Ft,  szólójegyek ára 2.500 Ft

 

 

„Színészlegendák” – bérlet

 

Február                      ŐNAGYSÁGA KABARÉJA – zenés játék

Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike a magyar kabaré történetének két nagy énekesnője. Róluk szól a számos ismert kuplét feldolgozó zenés darab.
Medgyaszay a mindenkori nagyasszony, Vidor Ferike az örök cselédlány figurájával aratott sikert Nagy Endre kabaréjában, ahol a művésznők a szövegíró Gábor Andor kegyeiért is vetélkedtek. A női rivalizálás fortélyaira épülő játék során új életre kelnek a régi dalok, a pesti ember életformájának és életérzésének halhatatlan kifejezői.
1913-ban, Nagy Endre kabaréjának fénykorában Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike országos hírű művésznők, számtalan kuplé és sanzon népszerű előadói. A kulisszák mögött a két művésznő régóta rivalizál egymással. A vetélkedés nemcsak a közönség kegyeiért, hanem a kabaré háziszerzője, Gábor Andor szívéért is folyik. Medgyaszay a női trükkök sorozatát követi el, hogy az ő számai után a költő már ne tudjon Vidornak új verset írni. Már-már úgy tűnik, a nagystílű Medgyaszaynak kedvez a szerencse, amikor váratlan fordulat következik a kabaré életében…
Az előadás a huszadik század elejének híres sanzonjait, kupléit eleveníti fel.

Szereplők: Medgyaszay Vilma – ZAKARIÁS ÉVA
Vidor Ferike – MÉRAI KATA

Író: FRÁTER ZOLTÁN
Zongorán kísér: ERŐSS CSABA
Rendező: HÁDA JÁNOS

 

Március                       JÁVOR „PALI” UTOLSÓ MULATÁSA – zenés időutazás

Jávor Pál – Benkő Péter

Harmonikás – Rusz Milán

Prímás - Mikó István/Suki István/Lakatos Mihály

1959. augusztus
A Városmajori Kórház udvarában, egy kórterem ablaka alatt muzsikus cigányok zenéjükkel gyógyítgatják beteg társukat. Váratlanul megjelenik Jávor Pál, a színészlegenda, a magyar film korabeli királya, aki szintén a kórház ápoltja. Mulatni szeretne, még egyszer… És szeretné elmondani mindenkori „bizalmasainak”, a cigányzenészeknek mi történt vele eddigi élete során: kik voltak a szülei, miként lett színész, hogyan ismerte meg a feleségét, mi történt vele a koncentrációs táborban és hogyan fogadták a hollywoodi álomgyárban. Mondandójába belesűríti véleményét és végigvezet minket a magyar film és színjátszás hőskorán.
Mindeközben szeret, imádkozik és mulat, mulat, mulat….

Turay Ida Színház

 

Április                                  ÉDES RÓZÁM! DÉRYNÉ SZERELMES ÉLETE

                                   Déryné – Csomor Csilla

                                               Rendező: Őze Áron

                                               Jelmez: Makány Márta, Csomor Csilla

A színen egy nagykendős öregasszony-Déryné. Asztalán gyertya, könyvecske. Írja emlékiratait. Közben megelevenednek élete eseményi, látja az arcokat, kik körülvették hajdan,hallja hangjukat,beszél velük… Mosolygós gyermekből érett asszonnyá válik,de csak látszólag,és csak a színpadon,mert egész életében gyermek marad,ki örökké keresi útját és szerelmét. Déry,kinek nevét köszönheti,kezdeti mézes-mázos hízelkedése durva agresszióba csap, folyamatos fizikai bántalmazásnak,lelki terrornak van kitéve. Dübörgő sikereket él a színpadon,közben végtelenül magányos.Még betegségében és áldatlan állapotában is csak a szent hivatásának él. A mű lerántja a leplet a XIX.század színházi és társadalmi kulisszáiról.Reformkori kuriózum egyben,hiszen a korról alig maradtak fenn ilyen jellegű dokumentációk.

Turay Ida Színház

A bérlet ára: 6.000 Ft, a jegyek ára 2.500 Ft


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s