h i r d e t é s

Az ígéretek helyett tettekre van szükség!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ígéretek helyett tettekre van szükség!

2019. június 28. - 14:59

 

Ismét eltelt egy önkormányzati ciklus, a kétharmadnak köszönhetően már 5 éves. A jelenlegi képviselőtestületnek egy évvel több mozgástere volt, mint elődjének, mégsem történt az ígéreteken kívül semmi.

Mindkét helyen nagy szükség volna egy út megépítésére

Esztergom déli és északi városrésze különbözőbb nem is lehetne. Az egyik kertvárosi, a másik ipari jellegű területe a településnek. Abban viszont közös a két városrész, hogy mindkettőt a Fideszhez elkötelezett ember képviseli és mindkettő erős ígérgetésben, bár az egyik szerencsésebb kicsit, mint a másik.
Mindkét városrésznek nagy szüksége volna egy útra, amelyet Szentgyörgymezőn sok-sok éve ígérgetnek, míg a másik körzetben konkrét ígéret nem hangzott el egy tehermentesítő út megépítésére, csak annyi, hogy „gondolozunk rajta”.

A hetes körzetben élőkkel jól kiszúrtak, nem elég az itt élőknek az ország stratégiai partnereként emlegetett Suzuki, akik a munkavállalói jogok lazább kezelése mellett azzal keserítik meg a gyár környékén élő családok mindennapjait, hogy húsz éve képtelenek elérni a dolgozóikat szállító alvállalkozóiknál, hogy a műszakváltásoknál az autóbuszok ne a lakótelepen döngessenek át, hanem használják az elkerülő utat. Éppen elég ezeknek a családoknak a környezetükbe beerőszakolt Intermodális Csomópont.
Éppen ezért született meg az ötlet egy elkerülő út megépítéséről, amelyet az alábbi ábrán mutatott meg Kovács Géza képviselőjelölt.

Ezzel a rövidke elkerülő úttal megoldható lenne a lakótelepen az átmenőforgalom csökkentése – érvel Kovács Géza.

A város másik végén hasonló a helyzet, ezt már Vecskó Judit meséli. A szentgyörgymezői lakópark mostohagyereke a körzetnek, hiszen sem buszmegálló, sem pedig út nem vezet ide. Ígéretek voltak és vannak erre és arra is, azonban ahogy az lenni szokott, konkrétum nincs.

Az itt építkezőknek beígérte az önkormányzat többek között azt, hogy a Szent György árkon utat épít, ezzel bekapcsolja a városi közlekedésbe a városrészt, azonban nem történt semmi és az itt élők egy évtizede „kis utcázni” kénytelenek – meséli Vecskó Judit.


 

h i r d e t é s