h i r d e t é s

Az MSZP benyújtja javaslatcsomagját a magyar emberek védelmében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az MSZP benyújtja javaslatcsomagját a magyar emberek védelmében

2020. március 13. - 13:41

 

Az emberek helyzetét és szükségleteit feltűnően nem veszik figyelembe a kormány kései, hiányos és elégtelen lépései a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Még csak enyhíteni sem próbálják a járvány okozta megélhetési problémákat.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

E súlyos hiányok csökkentésére a Magyar Szocialista Párt hétfőn javaslatcsomagot nyújt be az Országgyűlésnek. Az MSZP intézkedéscsomagja 5 csomópont köré összpontosul, a magyar emberek védelme érdekében:

  • Az első csomag: a magyar emberek egészségét védő intézkedéscsomag. Ez érinti mind az egészségügyben dolgozók, mind az orvoshoz forduló emberek érdekeit és védelmét.
  • A második csomag: a dolgozó emberek, munkavállalók és hazai KKV-k érdekeit védő intézkedéscsomag. Ennek célja, hogy a járvány nyomán kialakuló helyzetben a dolgozó emberek megélhetése biztosított legyen.
  • A harmadik csomag: az időseket, nyugdíjasokat, és szociális ellátásban részesülőket védő intézkedéscsomag, mert ők a leginkább kitettek a járvány hatásainak.
  • A negyedik csomag: a pedagógusokat és a köznevelésben érintett embereket, diákokat védő intézkedéscsomag, mert az iskolákban, óvodákban összezárt gyermekek tünetmentesen képesek terjeszteni a vírust a dolgozók és családtagjaik felé.
  • Az ötödik csomag: a szülőket védő intézkedéscsomag, amely a járványhelyzet erősödésének esetére garantálja, hogy a szülők a gyermekeik felügyeletével kapcsolatban állami segítséget kapnak.

A kormánypártok a saját érdekükben tudnak szélsebességgel törvényt alkotni – most végre az emberek érdekében tegyék ezt meg! A költségvetésben is van elég pénz: Orbán Viktor fogja vissza magát, és ne propagandára, hazug közmédiára és a saját oligarchahálózatát gazdagító külföldi stadionokra költsön sok százmilliárdot, hanem kezdjen el végre az embereken segíteni! (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s