fbpx Az MSZP elnöksége elfogadta Karácsony Gergely ajánlatát | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az MSZP elnöksége elfogadta Karácsony Gergely ajánlatát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az MSZP elnöksége elfogadta Karácsony Gergely ajánlatát

2017. december 13. - 06:41

 

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje - közölte az MSZP elnökhelyettese kedden az MTI-vel a sajtóhíreket megerősítve.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Gőgös Zoltán azt mondta, az országos elnökség hétfőn "elsöprő" többséggel fogadta el Karácsony Gergely ajánlatát. 
Az elnökhelyettes hangsúlyozta, az MSZP továbbra is közös egyéni képviselő-jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon.

Az elnökség döntésére figyelemmel folytatják a tárgyalásokat a választási együttműködésről - közölte.

Elmondta, Karácsony Gergelyt - aki Zugló polgármestere is - alkalmasnak tartják arra, hogy vezesse a baloldal kampányát és miniszterelnök legyen.
Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy a Párbeszéd politikusa hétfőn Kunhalmi Ágnessel, az MSZP választási kampányfelelősével, a szocialisták kampányának arcával hétfőn Miskolcra látogat, ahol programbemutató körútba kezdenek.
Az MSZP szombati programbemutató nagygyűlésén Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, hogy a magyar demokráciát újra meg kell védeni, össze kell fogni, együtt kell működni a Párbeszéddel.

Karácsony Gergely erre a helyszínen úgy reagált:

"döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, (...) és hozok magammal mindent, amit tudok".

 

(MTI)


 

h i r d e t é s