h i r d e t é s

Az orosz haderő átlépte az ukrán határt, katonák hatoltak be az országba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az orosz haderő átlépte az ukrán határt, katonák hatoltak be az országba

2022. február 22. - 04:53

Röviddel azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte "békefenntartó alakulatok" beküldését a szakadár területekre, meg is jelentek az első orosz katonai konvojok Ukrajna területén.

Forrás: Bruno Maçães/Twitter

Vlagyimir Putyin orosz elnök ma elismerte a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságot, a bejelentés után nem sokkal "békefenntartókat" rendelt a vitatott hovatartozású térségbe.

A Twitteren meg is jelentek az első olyan felvételek, melyek több forrás szerint is az első orosz, Ukrajna területére behatoló konvojokat mutatják.

Más források arról szólnak, hogy orosz páncélos-menetoszlop jelent meg Makiivkától 15 kilométerre.

Most az egész világ azt várja, mit lép Ukrajna. A szakadár területeket Oroszországon kívül az egész világ Ukrajna területének tartja, így tehát az ukrán haderőnek most feladata lenne, hogy megvédje az országot az idegen állam behatolásától.

Ukrajna viszont saját bevallása szerint 2014 óta háborúban áll Oroszországgal, így tehát nem feltétlen jelenti azt a mostani orosz behatolás, hogy a szakadár területeket átfogó ukrán ellentámadás éri, mely során orosz katonákat is lövések érhetnek.

Ha viszont az ukrán haderő orosz katonákra lő, szinte biztosan átfogó támadás éri majd Ukrajnát az oroszok részéről, mely során Kijev is orosz kézre kerülhet. A mostani "békefenntartó misszióval" Oroszország alighanem ezt a kimenetelt akarja kiprovokálni. (Portfolio)


Kommentelne? Kattintson ide!