h i r d e t é s

Az ünnepekre jelentősen megenyhül az idő!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az ünnepekre jelentősen megenyhül az idő!

2018. december 23. - 07:05

 

A következő napokon mérséklődnek a hajnali fagyok és a nappali felmelegedés is erősödik pár fokot. - írja az Időjárás.hu

Havas Mátra - Forrás: H. Szabó Sándor

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, helyenként egy-egy zápor kialakulhat. 

Délután újra sokfelé megnövekszik a felhőzet és több helyen várható eső, záporeső. Élénk lesz az északnyugati szél, helyenként megerősödhet és viharossá fokozódhat a légmozgás.

4, 10 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt az ország nagy részén borult, csapadékos lesz az idő, csupán az északkeleti tájakon szűnhet meg a csapadék.  Délután észak felől egyre többfelé megszűnik a csapadék, de nagyrészt borult marad az ég. Megerősödik az északnyugati szél, viharos széllökések is előfordulhatnak. 2, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős lesz az ég, záporeső, hószállingózás, havas eső zápor kialakulhat. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 6 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen fáradékonyabbak lehetnek a megszokottnál. - írja a meteoklinika.hu

A melegedésre érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. A következő napokon tartósan előjöhetnek az említett tünetek, sőt intenzív panaszok is felléphetnek. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, megoldásként szolgálhat 2-3 csésze forró tea.

A légmozgás többfelé megélénkül, erős és viharos lökések kísérhetik a szelet. A szél hatására erősödő fejfájásra kell számítani, valamint ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A panaszok jelentkezése esetén a fokozott folyadékbevitel mellett próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és töltse nyugodt körülmények között a napot!

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de napközben gyenge eső, záporeső kialakulhat, ezért szabadtéri tevékenységek esetén mindenképp vigyen magával esernyőt és esőkabátot. A megerősödő szél ront a hőérzeten, viseljen vastag és szélálló öltözetet.

A levegőminőség jó és a következő 1-2 napon sem várható, hogy jelentősen emelkedik a légszennyezettség.

A közlekedés során a csapadék és az erős szél jelenti a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban. A megerősödő szél ront a gépjármű menetstabilitásán, az utakon fokozott figyelem javasolt!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s