h i r d e t é s

Balhéval kezdődött a nyíregyházi közmeghallgatás az akkumulátoralkatrész-gyár ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Balhéval kezdődött a nyíregyházi közmeghallgatás az akkumulátoralkatrész-gyár ügyében

2023. január 31. - 13:16

Kiabálásokkal, tumultuózus jelenetekkel, lökdösődéssel és taszigálással indult kedd délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Főosztályának közmeghallgatása Nyíregyházán. A városba akkugyárat terveznek, még ha nem is így nevezik az épülő üzemet.

Forrás: Tetlák Örs/Facebook

Botrányba fulladt a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyár kapcsán meghirdetett közmeghallgatás, írja a Népszava. A meghallgatás meghirdetett időpontja előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal ajtaját bezárták, és nem nyitották ki újra, sokan a két üvegajtó közé szorultak.

A közmeghallgatás zajlik, a teremben és az előtérben lett volna még hely, írja a Népszava, mégsem engednek be senkit. A helyszínt már rendőrök is biztosítják. Egy ideig kívül rekedt az épületen Apáti István és Bakos Bernadett országgyűlési képviselő is, valamint számos újságíró és forgatócsoport.

Végül először a két ajtó közé rekedt embereket engedték ki, majd a tömeg egy részét az épületbe is beengedték. Sokan azonban kinn rekedtek, és nem jutottak el a közmeghallgatásra. A Népszava szerint egy rendőrezredes igyekezett megnyugtatni az embereket, hogy később összehívnak egy másik közmeghallgatást, de nem sikerült lenyugtatni a kedélyeket.

A tiltakozók többek között azt hangsúlyozták: ez a módszer, amely elzárják őket az információktól, azt jelzi: van titkolnivaló az akkumulátor-alkatrészt gyártó beruházás kapcsán. (Telex)


Kommentelne? Kattintson ide!