h i r d e t é s

Bayer Zsolt az amerikai nagykövetséghez vonultatná a Békemenetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bayer Zsolt az amerikai nagykövetséghez vonultatná a Békemenetet

2021. július 21. - 06:40

 

Az ötös számú tagkönyv tulajdonosa is beállt a beszélő fejek sorába, Bayer a maga módjám és stílusában igyekszik elbagatellizálni a Pegasus-ügyet.

CÖF-CÖKA Békemenet 2018 március 15-én - Fotó: Népszava

Ahogy szép lassan minden kormánypárti politikus és beszélő fej megszólal a lehallgatási, avagy Pegasus-ügyben, úgy látszik a Fidesz kommunikációjában a két irány: a hivatalos, bár elkenős magyarázatok, valamint az ügy elbagatellizálása és röhejessé tétele. Bayer Zsolt publicista inkább az utóbbit választotta, szokásos harciasságával írt háborús hangulatú publicisztát a Magyar Nemzetbe.

Először felsorolja, hogy nemcsak a Karácsony Gergely főpolgármester által emlegetett „bűzös diktatúrák”, hanem az USA és egyes szövetségesei is alkalmaztak lehallgatást már. Ezután felemlegeti, hogy a rendszerváltás óta csak Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején élt vissza hatalmával a titkosszolgálat, amikor „Szilvásy György, Gyurcsány titkosszolgálatokat felügyelő minisztere engedte be az orosz titkosszolgálatot a magyar titkosszolgálat szíve közepébe adatokat gyűjteni” (azt nem említi, hogy az orosz titkosszolgálat, akár a Nemzetközi Beruházási Bankon keresztül mennyire jelen van az Orbán-kormány alatt Magyarországon), illetve Laborc Sándor titkosszolgálati vezető Portik Tamás alvilági figurával egyeztetett ellenzékiek megfigyeléséről.

Ezután jön a Pegasus-botránnyal kapcsolatban számos kérdésfeltevés (miért hagyhatott nyomot a készülékeken a Pegasus? miért azokat hallgatták le, akiket? milyen viták voltak az EU-val?), és persze hosszas sorosozás. És hogy milyen, a cikkcímben emlegetett végső harcra gondol Bayer? Hát az október 23-ra tervezett Békemenetre, aminek meg is adja az úticélját:

Úgyhogy valószínűnek tartom, az október 23-i Békemenet az Egyesült Államok nagykövetségénél fog gyülekezni. Majd beüzenünk oda is, induláskor, hogy hallják és tudják: mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában, és kik az igazi gazemberek, kik az ellenségek.

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s