h i r d e t é s

Bayer Zsolt: az európai embert megfosztják vallási, nemzeti és nemi identitásától

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Bayer Zsolt: az európai embert megfosztják vallási, nemzeti és nemi identitásától

2019. január 24. - 06:28

 

Az európai embert az elmúlt száz évben először megfosztották vallási identitásától, és most készülnek elvenni nemzeti és nemi identitását is - mondta Bayer Zsolt publicista Az Európai esték a XV. kerületben című előadássorozat keretében tartott előadásában szerda este Budapesten.

Zsíros kenyérrel, Soros-maszkokkal zavarták meg Bayer Zsolt előadását - Forrás: Nagy Károly / Facebook

Bayer Zsolt arról beszélt: a nyugati civilizációt első körben megfosztották a vallásától, mondván, ez a fejlődés útja, és "Isten nélkül jobb lesz neki".

Második körben - néhol már sikerrel - éppen most tart az európai emberek megfosztása nemzeti identitásuktól és ezzel párhuzamosan a nemi identitásuktól is.
Az ily módon legalapvetőbb identitásaitól megfosztott embernek pedig nem marad más, mint a fogyasztás.
Az újságíró kitért arra: eközben az identitását vesztett Európára "rázúdul egy másik, megingathatatlan vallási, nemzeti és nemi identitású tömeg", és nem nehéz kitalálni, hogy a két tömeg küzdelméből ki kerül majd ki győztesen - mondta a publicista.

Meglátása szerint ma a világnak azokon a pontjain, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy a társadalmak reprodukálják önmagukat és jólétben tudják felnevelni utódaikat, az emberek "nem méltóztatnak szaporodni", ahol pedig "semmilyen feltétel nem adott a szaporodáshoz ott a társadalmak brutális módon túlszaporodnak". Ha pedig minden így marad, és az emberiség továbbra is így kizsákmányolja a bolygó természeti erőforrásait, elkerülhetetlen egy újabb népvándorlás.

Arra viszont senki nem tudja a választ, mi lesz, ha majd nem naponta öt-hatszáz ember próbál meg "átevickélni lélekvesztőkön a Földközi-tengeren", hanem több millió ember indul el.
Bayer Zsolt arról is beszélt: 500 éve, 1517-ben Luther Márton és a reformáció gyökeresen változtatta meg Európa szellemiségét és arculatát.
A reformációval magára találó ember kikövetelte magának, hogy megkapja a saját nemzeti nyelvén a szentírást, és hogy templomaiban a tiszteletesek a saját nyelvén szóljanak hozzá, és ezzel párhozamosan az európai polgár "felismerte magában az erőt", hogy ő formálja saját társadalmát és életét - mondta.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy a reformáció máig ható pozitív folyamat, de mint minden szellemi áramlatra, erre is igaz, hogy nincs az a csodálatos ideológia, amivel az ember, ha elég ideig "bíbelődik", ne változtatná önmaga paródiájává vagy tragédiájává.
A publicista szerint a Luther óta eltelt ötszáz év folyamatait két évszámban lehet összesűríteni: 1717-ben London külvárosában megalakult az első szabadkőműves nagypáholy, a liberalizmus első kézzelfogható szervezete, 1917-ben pedig kitört a bolsevik forradalom és Európa eljutott a kommunizmusig.
Bayer Zsolt előadását többször is megzavarták.

Az előadásnak otthont adó zeneiskola kapujában tíz-tizenkét DK-szimpatizáns tüntetett, "Az uszítás bűn", "Vesszen a rendszer!" feliratú kartonokat tartva kezükben. A tiltakozók a "Hegedűóra az emeleten, uszítás a földszinten", "Rákospalota nem lesz fasiszta!" bekiabálásokkal fogadták a rendezvényre érkezőket.
Az este elején hat Soros György-maszkot viselő fiatal vonult a színpad elé, többükről egy ember leszedte a maszkot. Később, az előadást megszakítva a hallgatóságból egy csuklyás, majd egy másik férfi kiabálni kezdett, Bayer Zsoltot szidalmazta. A biztonsági őrök mindannyiukat kikísérték a teremből. (MTI)

Az egyik aktivista a Mércének elmondta, hogy az akció során felhívták Bayer Zsolt figyelmét arra, hogy „itt vannak a büdös proletárjaid”, arra utalva, hogy korábban Bayer „szerencsétlen, kretén, barom, állat, ócska, nyomorult, rohadt kis prolinak” nevezte Nagy Blankát.


 

h i r d e t é s