fbpx Becsődölt az állami hitelből felhúzott kisvárdai csigagyár | CIVILHETES

h i r d e t é s

Becsődölt az állami hitelből felhúzott kisvárdai csigagyár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Becsődölt az állami hitelből felhúzott kisvárdai csigagyár

2021. szeptember 15. - 09:42

 

Valami nagyon félrecsúszhatott

Valami nagyon félrecsúszhatott, hiszen nincs még két éve sem annak, hogy átadták Kisvárdán az élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzemet. Sok baj halmozódott a cég körül, mely az Mfor információi szerint a dolgozóinak is többhavi fizetéssel tartozik.

Nem futott be nagy karriert a Kisvárdán megvalósult élő éticsiga-feldolgozó üzem, hiszen 2021. augusztus 31.-én a Nyíregyházi Törvényszék csődeljárást indított a Bourgogne Gastronomie Kft. ellen - vettük észre a cégkivonatban.

A problémák a cégkivonatok és a cégbírósági dokumentumok alapján nem most kezdődtek. Ugyan a koronavírus-járvány okozhatott nehézségeket, már előtte is akadtak gondok. Már az alapkő-letétel évében, 2017-ben megindult egy végrehajtás a cég ellen, amit a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának Hátralékkezelési Osztálya indított el. Majd 2020. januárjában indították el a következő végrehajtást, szintén a NAV. Ez a procedúra fél évvel később, június elején zárult le. Jelenleg is folyamatban vannak végrehajtások a cég ellen. Az egyiket idén februárban indította el a NAV, a másikat pedig augusztus elején egy békéscsabai közjegyző.


"Az alapkőletétel egy újabb állomása a magyar gazdaságpolitika sikersorozatának, sorra épülnek a gyárak, az üzemek, újra teremtjük a magyar ipart" - fogalmazott Seszták Miklós fejlesztési miniszter, 2017. november 10-én. - Fotó: MTI/Balázs Attila

A céget 2015-ben hozták létre, a gyár pedig még nincs két éves sem. A beruházás 6,5 milliárd forintból valósult meg, melyhez az állami Eximbank 4,8 milliárd forintos hitelt biztosított a korábbi tudósítások szerint. 

Hogy a csigagyáron kívül még mi minden épül/épült és fejlesztődik Kisvárdán ide kattintva olvashat.


 

h i r d e t é s

Kommentek