h i r d e t é s


Letették a 6,5 milliárdos kisvárdai csigagyár alapkövét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Letették a 6,5 milliárdos kisvárdai csigagyár alapkövét

2017. november 12. - 08:35

 

A tervek szerint 2018 közepén már vajazzák is a puhatestűeket Seszták miniszter városában.

Letették a kisvárdai élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem alapkövét. A pénteki ünnepségen a városból származó Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszélt, de az MTI tudósítása alapján különösebb újdonságokat nem mesélt. Megismételte, amit már eddig is tudtunk a csigagyárról: hogy 300 új munkahelyet hoz a városba, és csak exportra termel majd - ami nem csoda, mert a magyarok nem igazán esznek csigát. Seszták azt is elmondta, hogy az üzem 12 ezer négyzetméteres lesz.

A korábbi információk szerint a létesítményre 4,6 milliárd forint állami hitelt adnak.

Az üzemet a francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoport építteti. A hozzájuk tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. képviseletében Kötél Bernadett ügyvezető igazgató is beszélt az alapkőletételen, szerinte a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el a gyárban, a termékek elsődleges piaca pedig Franciaország lesz. A Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetője, William Chapron egyébként korábban úgy becsülte, hogy a francia csigapiacon 6-7 százalékos a részesedésük, és a kisvárdai gyárral háromszoros forgalomnövekedést szeretnének elérni.

A kisvárdai üzemben vajazott csigát, sós és édes fagyasztott tészta termékeket, később pedig gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket állítanak majd elő, melyeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják majd. (MTI) / mfor.huh i r d e t é s

betöltés...

;