h i r d e t é s

Bekövetkezett az, amit nem akartunk, hogy bekövetkezzen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bekövetkezett az, amit nem akartunk, hogy bekövetkezzen

2021. április 23. - 16:05

 

"Magyarország mától első a világban a lakosságarányos halálozások számában." - írja Szabó Tímea

Azaz az egész járványban nálunk haltak meg a legtöbben. Hogy lehet az, hogy az összes hasonló adottságú közép- és kelet-európai országot megelőzzük? Bulgáriát, Romániát, Szlovákiát, Lengyelországot? Sőt, még Bosznia és Montenegro is kevesebb veszteséget könyvelhet el.

Ilyen "adat" néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. Akármit is gondoljunk akármelyik kormányról, soha nem feltételeztük volna, hogy lehet olyan vezetése Magyarországnak, amelyik tétlenül nézi, hogy ennyi áldozatot szedjen saját hazájában egy járvány. Mindezt úgy, hogy lehetett volna tenni ellene: pénzt tenni a betegellátásba, évekkel korábban tisztességesen megemelni az orvosok és ápolók fizetését, emberhez méltó körülményeket teremteni a kórházakban.

Történelmi bűn, hogy az Orbán-kormány annyira lepusztította a egészségügyet, hogy az ilyen tragédiához vezetett. Most már nem csak a rákos halálozásokat és szívhalálozásokat vezetjük a világban, pedig ez az a "verseny", amit senki nem akar megnyerni.

Más országokban el tudták kerülni az ilyen mértékű veszteséget. Amíg Magyarországon 26 ezren hunytak el, addig Ausztriában 10 ezren, Horvátországban 7 ezren, Norvégiában 700-an. Ott tudták és akarták is jobban csinálni. Ők nem a saját gazdagodásukra, nem az emberek átverésére, nem az ellenzék lejáratására "használták" a járványt, hanem összefogva a vírus ellen küzdöttek.

"Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani!" - mondta Orbán Viktor tavaly szeptember 17-én.

Nem nyugodtunk meg.
Gyászolunk." - írja Szabó Tímea a Facebookon

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s