h i r d e t é s

Benyugtatózva, részegen gázolt el egy biciklist Kecskeméten egy sofőr

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Benyugtatózva, részegen gázolt el egy biciklist Kecskeméten egy sofőr

2020. július 28. - 13:23

 

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben, aki elgázolt egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A vád szerint a férfi – két héttel azután, hogy őt a bíróság próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte -, 2019. június 22-én, késő este alkohol és nyugtató hatása alatt közlekedett tehergépkocsijával Kecskeméten. A férfi járművével áttért a menetirány szerinti jobb oldalon kialakított kerékpársávba és a visszapillantó tükrével elsodorta a kerékpáros nőt.

A sértett az úttestre esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott segítséget nem nyújtott, a helyszínt elhagyta.

Az ittas és bódult vádlott így azt a KRESZ szabályt is megszegte, amely szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles azonnal megállni, a sérült vagy veszélybe került személynek segítséget nyújtani, további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni - írja a Magyarország Ügyészsége.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, valamint járművezetéstől eltiltást indítványozott, továbbá a próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtására is indítványt tett. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s