h i r d e t é s

Bérfertőzés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bérfertőzés

2022. július 23. - 11:00

Egy szál harangvirág! Ennyi az, mit adhatok!

Mit kapnak a pedagógusok? Lótüdőt!
A választás előtti majréban beígért háromszor tíz százalék bérpótlék (nem alapilletmény-emelés: nem számít bele a táppénz- és a nyugdíjalapba, és bármikor visszavonható) első etapját se fizetik ki, nincs rá pénz (Brüsszel miatt).

A MÁV új vezetése a korábbi vezérigazgató által a mozdonyvezetők részére aláírt bérmegállapodásban (!) biztosított juttatást nem óhajtja kifizetni.

(Ezek a díszjogászok, Orbán and Co, a jogi tanulmányaik során nem hallottak a szerződések kötelező erejéről - sem!
Egyetlen fogalmat sajátítottak el: hogy létezik a "joggal való visszaélés"!
De azt se pontosan! Az ugyanis tiltott és szankcionált – jogállamban.)

-Miközben a megszorításokkal (eddig: rezsi, kata) családok százezreit tették egyik napról a másikra földönfutóvá, katás alkalmazottak tízezreit munkanélkülivé,

-eközben márciusban Orbán a parlamenti képviselők alapilletményét százhétezer forinttal emelte – a bizottsági tagok és vezetők további jelentős pótlékemelést kaptak (az ellenzék se nagyon tiltakozott).
Most pedig, a harminc éve példa nélküli infláció idején, a megszorítások bejelentésével, és az új, eddig ismeretlen, takarékoskodj!"-felszólítással egyidejűleg a saját fizetését megduplázta, a miniszterekét és az államtitkárokét harminc százalékkal dobta meg.

Mi ennek a lépésnek az üzenete?

A teljhatalom csúcsán, újabb négy évre bebetonozva, Orbán a létező legegyszerűbb módon tájékoztatja a híveit, hogy kinyalhatják neki!

Na de, aztán becsúszott a zabszem a seggekbe, mint mindig, amikor Orbán váratlan fejleménnyel találja magát szemben, amire jó előre nem volt felkészülve: a katás tüntetések.
Melyek partikulárisak és kis létszámúak nálunk, mint minden tiltakozás, szemben a több százezres belorusz, szerb, lengyel, bolgár, kazah, francia tüntetésekkel, és persze szépen elfognak halni.

(Azért TGM újra elemében érezheti magát! Hosszú, alkalom híján kényszerű kihagyás után ismét szónokolhat!)

Mindenesetre Orbán műsoron kívül megemelte a rendőrök fizetését, mely így már majdnem a fele egy Aldi-árufeltöltő fizetésének.
Igaz, a (jogellenes) felmondási tilalom megszűnése óta, három hét alatt hatszázan léptek ki a szolgálatból.

Ez a béremelés nyilván nem volt betervezve!
Fedezetéül javaslok valamicske adóemelést!

Mert nálunk a megvertek, a sokkoltak fizetik a verő- és sokkolólegényeket.

Viszont megkapják Európa legnagyobb tűzijátékát!

Ha már víz sincs!

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s