h i r d e t é s

Bezártak egy covid-osztályt, mert elfogytak a koronavírusos betegek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bezártak egy covid-osztályt, mert elfogytak a koronavírusos betegek

2021. március 01. - 06:40

 

Az egyik iowai kórházban ideiglenesen felfüggesztették a koronavírus-részleg működését, mivel nem maradtak fertőzött betegek, akiket kezelni kellett volna.

A kép illusztráció! - Forrás: 11Alive.com

A pandémia kitörése óta voltak olyan hetek, amikor a Des Moines-ben található MercyOne klinikán lévő összes, covidos páciensek részére elkülönített 18 betegszobában középsúlyos és súlyos betegeket kezeltek, mára azonban kiürült az osztály.

A kórházban dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkájának köszönhetően a város fellélegezhetett – mondta Laura Strain főnővér, aki egyúttal hozzátette, az elmúlt év a szakmai stáb szempontjából rendkívül mozgalmasnak bizonyult.

"A páciensek egyre betegebben érkeztek, tovább maradtak az osztályon, érzelmileg nagyon megviselt minket is, hogy szeretteik nélkül kellett egyeseknek meghalniuk. Mi mindent megtettünk a páciensekért, biztonsági okokból kifolyólag azonban hozzátartozóikat nem engedhettük közel."

A pandémia csúcsán több mint 1 500 ember feküdt kórházban Iowában, a KCCI tudósítása szerint mára már minimálisra csökkent az ellátásra szorulók száma az Egyesült Államok ezen térségében.

"Az egyik legstresszesebb éven vagyunk túl. A covid-járvány már nem befolyásolhatja annyira drasztikusan a családok életét, mint korábban, ez pedig nagyon sokat jelent számunkra" – magyarázta Strain.

A MercyOne szakorvosa, dr. Ravi Vemuri elmondta, a koronavírusos betegek hiánya következtében végre nagyobb gondoskodás és odafigyelés mellett törődhetnek azokkal a páciensekkel is, akik gyakran súlyosabb panaszokkal kerülnek be az intenzív osztályra.

A kórház egyelőre zárva tartja a covid-részleget, bár felszámolni nem fogják az ágyakat, ugyanis a járvány újbóli felerősödése esetén továbbra is el kell majd különíteniük a koronavírusos pácienseket. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s