h i r d e t é s

Bogdán Lászlóról másként....

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Bogdán Lászlóról másként....

2020. július 27. - 08:22

 

Először Bogdán Lászlót az ATV-n láttam Kálmán Olgával beszélgetni, és azonnal feltűnt, hogy valami olyat látok, ami nagyon ritka a magyar közéletben. A hitelesség jutott eszembe. 

Bogdán László - Forrás: - bl -

Gyorsan el is olvastam és meg is néztem minden dokumentumot, videót, ami a neten fellelhető volt. Tetszettek az ötletei, a lelkesedése, az, hogy kívülről el lehetett hinni neki, hogy ez az ember valóban hisz abban, amit mond és amit csinál. Viszont nem tetszett, ahogy ezeket a jó ötleteit néha kommunikálta, és ahogy beszélt a helyi emberekkel alkalmanként. 

Voltak videók, amelyeken együtt dolgozott a földön a munkásokkal, és ilyet én még csak kampányvideókban láttam, ahol a politikusok kimennek pózolni a gátra, de Bogdán Lászlóról elhittem, hogy volt neki földön végigdolgozott napja. Ahogy néztem ezeket a felvételeket, azt gondoltam, hogy mi lenne, ha Ő lenne a miniszterelnök, aki az előző miniszterelnökökhöz képest nem jogász vagy pénzügyi háttérből érkezik, és van legalább 1 nap bejelentett munkája, amit nem az adófizetők pénzéből töltött, hanem valódi kétkezi munkával. 

Akkor ahogy ezeken morfondíroztam rájöttem, hogy alig van a olyan ember a jelenlegi magyar politikai táblán, aki ne valamilyen értelmiségi szereplő lenne. Ha megnézzük, hogy jelenlegi politikai elit, tele van jogászokkal, közgazdászokkal, és olyan emberekkel, akik csak politikai karrierrel rendelkeznek. Vagyis, életükben nem dolgoztak 1 másodpercet sem azok között az emberek között, akiket állítólag reprezentálnak. A teljes életüket a parlamenti politizálás teszi, tette ki, és kifelé azt mondják, hogy őket bizony az átlagemberek gondjai érdekelnek a legjobban. Sajnos, ez számomra egyáltalán nem hiteles. Ezzel szemben Bogdán László az volt, akkor amikor először láttam. Ahogy beszélt arról, hogy mennyi energiát tett a helyi cigányság képzésébe, és arra, hogy jövőképet tudjon nekik adni. 

Fel is kapta Bogdán Lászlót a média nagyon gyorsan, és el kezdett celebesedni, és ezzel egy időben számomra a hitelessége is kicsit kopott.

Viszont, mit ne adnék, ha a parlamenti helyek többségét Bogdán Lászlóhoz hasonló emberek töltenék ki, akik a valós életbeli tapasztalataikkal, és a munkaközösségeken belüli természetes kiválasztódás során helyi, közösségi vezetővé nőtték ki magukat, és így gyakoroltak hatást azokra a közösségekre, amelyben élnek. És ezekből  a (képzeletbeli) helyi vezetőkből megválasztott képviselők lesznek, akik elkezdik azokat képviselni, akiket addig is támogattak. 

Ehhez képest nézzük meg milyen folyamatok zajlanak, nemcsak Magyarországon, de egész Európában. Gyakorlatilag a politikai elit döntő többsége néhány egyetemről kerül ki, akiknek semmilyen tényleges kapcsolatuk sincs az átlagemberekkel.

Bogdán László ebből a szempontból is úttörő volt, ezért is kezdett hozzá dörgölőzni a teljes politikai elit. Tetszett nekik, hogy van egy ilyen hiteles ember, akivel lehet díszelegni, és további szavazatokat szerezni az átlagemberektől. 

Isten nyugosztalja Bogdán Lászlót. Remélem a személye és a munkája nem csak egy egyszeri példa volt, hanem egy folyamat kezdete...

Gulyás István / Gyermekvédelem és mi egy más


 

h i r d e t é s