h i r d e t é s

Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta az ügyészség

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta az ügyészség

2020. április 02. - 16:59

 

Vesztegetési ügyben merült fel a fideszes képviselő neve.

Orbán Viktorral a Karmelita kolostorban - Forrás: Boldog István Facebook oldala

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére - áll a Legfőbb Ügyészség sajtóközleményében. 

Az nem meglepetés, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást folytat hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt, és az eljárásban Boldoghoz közel álló figurák neve is felmerült. Legutóbb például az járta be a médiát, hogy Boldog jobbkeze, Fehér Petra is erősen érintett az eljárásban. Az ügyészség adatai szerint Boldog választókerületében a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során most Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. „Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott” - írja az ügyészség.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás Boldog István országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség. (444.hu)

A jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogát is felfüggesztetné az ügyészség


Kálló Gergely - Forrás: Facebook

A jobbikos Kálló Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére is javaslatot tett csütörtökön Polt Péter legfőbb ügyész Kövér László házelnöknél. A dunaújvárosi jobbikos képviselő neve egy rongálási ügyben merült fel, az ügyészségi közlemény szerint „az Európai Parlamenti választások előtt, 2019. május 24-én Kálló Gergely három társával Budapest közterületein tizennyolc darab hirdetőoszlopra, valamint nyolc hirdetőtáblára kihelyezett választási plakátot festékszóró spray-vel rongált meg, amellyel 284.480 forint kárt okozott.

A nyomozás a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitánysága előtt indult, amelynek során 2019. október 21-én Kálló Gergelyt kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.”


 

Kommentek

h i r d e t é s