h i r d e t é s

Borkai Zsolt visszatért, elnök lett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Borkai Zsolt visszatért, elnök lett

2023. május 31. - 09:01

Győri Atlétikai Club elnökének választották Borkai Zsoltot. Megválasztása után a korábban lemondott elnök vissza akarta vonni a lemondását, de erre már nem volt lehetősége.

Borkai Zsolt sajtótájékoztatót tart. - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kis lépés Borkainak, nagy lépés a győrieknek

– mondta az ugytudjuk.hu-nak Borkai Zsolt, a város korábbi, adriai szexbotrányáról elhíresült polgármestere, miután megválasztották kedden a Győri Atlétika Club (GYAC) elnökének. Mint ismert, Borkai volt olimpiai bajnok, korábban 13 évig vezette a várost, míg a 2019-es önkormányzati választások hajrájában kiszivárgott róla egy szexvideó. A botrány ellenére Borkait a győriek újraválasztották, azonban ő nem sokkal később lemondott.

A lap korábban megírta, hogy a GYAC éléről lemondott Papp Oszkár. Papp lemondása után úgy nyilatkozott, hogy Radnóti Ákos alpolgármestert látná legszívesebben utódjaként az elnöki székben.

Az Úgytudjuk viszont azt írja, hogy a szakvezetők jelentős része viszont nem kért Radnótiból, helyette Borkai Zsoltot kérték fel a feladatra.

A keddi küldöttgyűlésen végül Borkait választották meg a klub új elnökének.

A volt polgármester elvállalta a GYAC vezetését, azonban ekkor Papp jelezte, hogy mégsem mond le. Ez viszont jogilag nem lehetséges: a küldöttgyűlés addigra már megválasztotta Borkait. Az Úgytudjuk azt írja, hogy bár Radnóti Ákos is elindult az elnökségért, viszont kevesebb szavazatot kapott, mint Borkai.

A helyi Fideszhez közeli lapban megválasztása után lejáratókampány indult Borkai ellen: "Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti a fiatal sportolók és az olimpiára készülők esélyeit" – írta a GyőrPlusz. Megválasztása után Borkai azt mondta: mindent meg fog tenni azért, hogy a klub jól működjön és a gyerekek sportolása biztosított legyen.

A volt polgármestert az Úgytudjuk arról is kérdezte, hogy ezzel megkezdte-e a kampányt a 2024-es választásokra, mire ő azt mondta, hogy "szó sincs erről, ez nem erről szól". (magyarnarancs.hu)