h i r d e t é s

Borul a bili – Polt Pétert meghallgatásra hívják az Európai Parlamentbe

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Borul a bili – Polt Pétert meghallgatásra hívják az Európai Parlamentbe

2019. február 19. - 15:53

 

Ez történik olyan esetekben, amikor a szakmai elhivatottság helyébe a minden előrelátást nélkülöző párthűség lép. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a magyar legfőbb ügyész neve is felbukkanjon az Európai Unióban. Különösen azután, hogy sok más mellett a miniszterelnök vő minőségében elhíresült Tiborcz István egykori „sikercége”, az ELIOS számláit kivették az Európai Bizottságnak benyújtandó csomagból.

Forrás: Kanadai Magyar Hírlap

Pedig ismeretes, annak idején igazi aratást hajtott végre az ELIOS a közvilágítási tendereken. Ezzel azt a bravúrt is megvalósíthatta, hogy „kirívóan” sokba kerülő lámpákat szereltek fel. És ez – bármilyen hihetetlen – csak a kisebbik gond.

  • Sok városban kapott közvilágítási munkát az a cég, amelyből nemrég szállt ki Orbán Viktor veje
  • A Direkt36 kiderítette, hogy a lámpák kirívóan sokba kerültek
  • Van város, ahol ez százmilliókkal dobhatta meg a költségvetést
  • Az árakat látták az állami szervek is, de nem tett senki semmit

Így foglalta össze a 444 és a Direkt36 a tényállást még 2015-ben.

A tagadhatatlan ráfizetésre többen is felfigyeltek. És bár Tiborcz addigra megszabadult cégétől, az OLAF vizsgálatot indított. Ők pedig nem a hintaló logikai képességével, és nem az aranyhalak memóriájával bírnak. Ennek eredményeképp egy közel két éves, alapos vizsgálatot követően ajánlást adtak át a magyar hatóságoknak.

Ezt a nyomozást Polt Péter, azt állítva, hogy

„az OLAF jelentésében foglaltakat a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá"

bűncselekmény hiányában megszüntette.

Ezek után sok tehetetlen anyázást követően – nem lévén más lehetőség – nyeltünk egy nagyot és megpróbáltuk elfelejteni a kudarccal zárult ügyet.

Persze erre – mármint hogy elfelejtsük a dolgot – nem volt idő, mert pár nappal ezelőtt derült ki, hogy az EB nem kapja meg az ELIOS számlákat.

Kapott az alkalmon az Európai Parlament és beidézte meghallgatásra Polt Pétert. Mégpedig azért, hogy beszámoljon az OLAF által ajánlott ügyekben folytatott nyomozások részleteiről. Ez gyönyörű lesz, ismerve annak tényét, hogy a „minden kiterjedő nyomozás” során Tiborcz Istvánt véletlenül sem hallgatták ki.

A hírt szállító hvg információi szerint

A Legfőbb Ügyészség egyelőre azzal reagált az információra, hogy Polt Péter semmilyen meghívást nem kapott az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságától.

Hülyék is lennének bármit is beismerni, hiszen abban az esetben kínos kérdéseket kéne megválaszolni. Legfőképpen azt, hogy ha ez így van és az ELIOS valóban törvénytelenül járt el, akkor azt uniós ajánlás dacára, hogy nem sikerült feltárni? És ha ez nem így van, miért kell most a magyar adófizetőknek kitermelni egy obszcénül túlárazott beruházás költségeit?


 

h i r d e t é s