h i r d e t é s

Borús időre ébredünk, de a hidegzuhany ma elkerüli az országot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borús időre ébredünk, de a hidegzuhany ma elkerüli az országot

2019. november 08. - 06:17

 

Pénteken délelőtt a napsütés mellett elkezd növekedni a felhőzet, de csapadék nem várható. - írja az idojaras.hu.  

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként erősebben is megnövekszik a felhőzet, de csak kis eséllyel fordulhat elő gyenge eső. Megélénkül a délkeleti szél. Kora délután 12, 17 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken egy gyenge melegfront érkezik, ennek ellenére viszont akár komolyabb tünetek is felléphetnek az érzékenyek körében. A következő napokban is folytatódik a változékony helyzet. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken dél felől országszerte gyenge melegfronti hatás érvényesül, a frontérzékenyek továbbra sem könnyebbülhetnek meg. Már reggel többen ébredhetnek nehezen, és napközben is jellemző lehet az álmosság, bágyadtság, emellett aluszékonyságot is tapasztalhat. Lankad a figyelem, csökken a koncentráló képesség, a mostanában gyakori fényszegény időszak pedig még rosszkedvet is okozhat. 

A helyenként párás, szürke időben az ízületi panaszok még mindig felléphetnek, ha végtagfájdalmakkal él, akkor egyelőre nem számíthat javulásra. A nyirkos helyeken a hőérzet is elmarad a mért értékektől, de ha rétegesen öltözködik, javulhat a komfortérzet.

A légszennyezettségben további romlására különösen a szélvédett völgyekben élők számíthatnak: a szállópor légköri koncentrációjának aránya növekedhet meg. Ilyenkor a szabadban való sportolás sem ajánlott, a kisgyerekekre, a légúti megbetegedésekkel élőkre és az asztmásokra pedig mégjobban figyeljünk!

A közlekedést helyenként nedves útszakaszok nehezíthetik, de nem ez lesz a jellemző. Alapvetően kedvezőek leszenek a közlekedési feltételek, de a fáradtág és aluszékonyság miatt tompulnak a reflexek, ezért fokozódik a balesetveszély!

Vezető tünetek a mai napon:fáradtság, migrén, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s