h i r d e t é s

Botka kihívója mögé állt be a Fidesz

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Botka kihívója mögé állt be a Fidesz

2019. július 23. - 07:35

 

Nemesi Pál javára visszalépett egy csalódott szocialista. - írja a magyarnemzet.hu.

A Fidesszel szövetségben indul októberben a szegedi polgármester-választáson Nemesi Pál független jelölt, aki minden, a városért dolgozó politikai erővel kész együttműködni. Közben éppen Nemesi Pál javára lépett vissza a szegedi polgármester-jelöltségtől Botka László egykori munkatársa, a helyi szocialisták korábbi kommunikációs vezetője, Sándor János András, aki csalódott a szocialista politikusban.

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Fidesszel a csongrádi megyeszékhelyen Nemesi Pál szegedi független polgármesterjelölt, aki Bartók Csabával, a helyi Fidesz-szervezet elnökével tartott sajtótájékoztatóján az MTI tájékoztatása szerint azt hangsúlyozta: minden politikai erővel kész az együttműködésre, amely hajlandó Szegedért dolgozni, munkát végezni azért, hogy más pályára álljon a város gazdasága és politikai élete. Hozzátette: továbbra is várja azok csatlakozását, akik részt kívánnak venni ebben a munkában.

A polgármesterjelölt emlékeztetett: a Fidesz helyi szervezete feltételekhez kötötte az együttműködést. Közölte, egyetért azzal, hogy valamennyi szegedi érdeke, hogy a határ védelme erős legyen, ne érkezhessenek a városba ellenőrizetlenül bevándorlók. Nemesi Pál támogatja a Fidesz azon javaslatát is, hogy az általános iskolások családjai és a nyugdíjasok 13 500 forint támogatást kapjanak ősszel az önkormányzattól.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő szakember azonban hozzáfűzte:

azért kíván dolgozni, hogy a helyi gazdaság fejlődésének ­köszönhetően a szegediek magasabb fizetéseket vigyenek haza, jobb életkörülmények között élhessenek, így kevésbé legyen fontos, mekkora az önkormányzat által nyújtott támogatás.

Bartók Csaba a közös konstruktív munka kezdetének nevezte a megállapodás megkötését. Elmondta, korrekt, megbízható üzletemberként ismerte meg Nemesi Pált már évekkel ezelőtt.

– Szegednek hozzá hasonló, menedzser típusú vezetőre van szüksége, hiszen a város a lehetőségeihez képest rosszabbul teljesít, a középmezőnybe került a béreket és a minőségi munkahelyeket tekintve is

– emelte ki.

A politikus úgy fogalmazott, mindannyiunk közös érdeke, hogy Szeged oda kerüljön, ahova való: gazdasági szempontból a második helyre a főváros után, a Fidesz ezért támogatja Nemesi Pál gazdasági programját.

Az elnök egyetért Nemesi Pál javaslatával, a teljes szegedi parkolási rendszert át kell alakítani, és támogatja egy fejlett kamerarendszer kiépítését is a biztonság erősítése érdekében. Bartók Csaba leszögezte, tisztességes együttműködést kínálnak Nemesi Pálnak, ugyanakkor tiszteletben tartják a jelölt függetlenségét. Kérdésre válaszolva az elnök közölte, a Fidesz Szegeden mind a húsz egyéni körzetben állít képviselőjelöltet, vannak köztük újrázók, de a többségük új induló, ő maga azonban nem lesz köztük.

Nemcsak a Fidesz gondolja úgy, hogy Nemesi Pál lenne a legmegfelelőbb vezető Szeged élére, hanem Botka László (MSZP) egykori bizalmasa, a helyi szocia­listák korábbi kommunikációs vezetője is. Sándor János András, a SZÉP Egyesület elnöke korábban maga is bejelentette indulását a polgármester-választáson, de éppen Nemesi Pál javára lépett vissza, mondván, ő a kulcs Szeged fejlődéséhez.

– Évekig hittem az MSZP-ben, sőt egy ideig Botka Lászlóban is, de ő arrogánsan, csakis a saját hatalmi érdekeit szem előtt tartva vezeti Szegedet

– fogalmazott a Szegedma.hu internetes portálnak. Hozzátette: Botka munkája kimerül abban, hogy kormányzati és uniós forrásokból csinosítgatja a várost, azonban Szeged gazdasági menedzseléséhez vagy nem ért, vagy nem akar vele foglalkozni. A migránskrízis idején polgárőrként a Szeged déli közigazgatási határánál szolgált Sándornál az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor Botka kijelentette, lebontaná a szegedieket megvédő kerítést.

magyarnemzet.hu


 

h i r d e t é s