h i r d e t é s

Botrány a Vatikánban! A pápa főtanácsadója is érintett

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Botrány a Vatikánban! A pápa főtanácsadója is érintett

2017. augusztus 29. - 10:11

 

Az Il Fatto Quotidiano olasz lap jelentése szerint a vatikáni rendőrség rajtaütött Ferenc pápa egyik vezető tanácsadójának lakásán.

Francesco Coccopalmerio bíboros

A rendőrség állítólag egy orgia kellős közepére csöppent abban a lakásban, ami a Hittani Kongregációhoz tartozik. Ez a testület foglalkozik többek között a vatikáni pedofil ügyekkel.

A lakás egyik tulajdonosa Francesco Coccopalmerio, a pápa egyik legszorosabb tanácsosa a Vatikánban.
A rendőrség figyelme akkor terelődött az apartmanra, amikor a szomszédok hangos zenére és zajokra kezdtek el panaszkodni. Amikor a hatóság megérkezett a helyszínre, jelentések szerint egy csapat férfi tartott orgiát.


Ferenc pápa és az anglikán egyházfő

Püspök lehetett volna, túladagolta a drogot

A jelentésből az is kiderül, hogy drogot is fogyasztottak a vatikán tulajdonában levő ingatlanban. A tulajdonost letartóztatták és kihallgatták.
Sajtóinformációk szerint Coccopalmerio titkárát püspöki címre kívánták előterjeszteni a közelmúltban, ezt azonban most visszavonták. Jelentések szerint a titkárnál drogtúladagolás lépett fel, ami maitt a szerepét nem tudja betölteni.
A lap információi szerint a pápát rendkívül feldühítették a történtek, és azonnal menesztette a bíborost. (Il Fatto Quotidiano)


 

h i r d e t é s