h i r d e t é s

Botrány: élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Botrány: élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták

2018. március 01. - 15:51

 

Ahogy a HVG elkezdte felderíteni az ügyet, a szakkört vezető tanár hirtelen távozott az iskolából, a tankerület vizsgálatot indított, az állatvédők pedig büntetőfeljelentést tesznek. - írja a bumm.sk.

Illusztráció: pixabay.com

Egy keszthelyi gimnázium biológia-szakkörében többször előfordult, hogy kiscsibéket és egyéb állatokat élve daraboltak fel a diákok

– írja a HVG.hu

A szakkört 13-18 éves diákok látogatták, sőt a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták a feladatokba

– derül ki a HVG riportjából.

A keszthelyi Vajda János Gimnázium biológia-szakkörében évek óta végeztek kémiai kísérleteket: köztudott volt, hogy különféle állatokat, illetve azok testrészeit boncolják fel, ami egyes diákokat vonzott, mások viszont inkább messze elkerülték a foglalkozásokat.

Egy esetben egy felháborodott szülő is panaszt tett, amiért ilyen boncoláson kellett volna részt vennie általános iskolába járó gyermekének.

A HVG informátora szerint a keszthelyi gimnazisták a legkülönfélébb állatokat boncolták fel az évek során: nyulat, skorpiót, gőtét és papagájt, tengerimalacot vagy egy vaddisznó fejét.

Előfordult, hogy a tanár „egy élő denevért hozott be” nekik, ennek a későbbi sorsa nem derült ki. Korábban egy szintén még életben lévő albínó karmosbékába azért vezettek áramot, hogy így vizsgálják a reflexeit.

bumm.sk/hvg.hu


 

h i r d e t é s