h i r d e t é s


Bővítik a táti ipari parkot

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Bővítik a táti ipari parkot

2017. november 14. - 06:45

 

Bővítik a táti ipari parkot mintegy 300 millió forintos beruházás keretében - közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere az MTI-vel.

Forrás: szallas.hu

Turi Lajos (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a beruházás forrásául szolgáló 304 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az 5300 lakosú település.

A kisváros ipari parkjában 51 ezer négyzetméteren 17 közművesített telket alakítanak ki új vállalkozások letelepítésére.
Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon kialakított telkeket belső úthálózat köti össze, megépül a közvilágítás és az áramvételezéshez szükséges kábelhálózat, valamint a víz- és szennyvízvezetékek és a csapadékvíz-elvezetés műtárgyai.

A polgármester elmondta, a beruházás 2018 őszén zárul, de már az indulásnál nyolcvan százalékos a terület foglaltsága. Az értékesítésről szerződést kötnek az új betelepülőkkel, akik öt évig bérleti díjat fizetnek, amelyet az állam kap meg. Ezt követően tulajdonukba kerül a telek, a maradványösszeget pedig az önkormányzat költségvetésébe fizetik be. (MTI)h i r d e t é s

betöltés..

;