h i r d e t é s

Bukta többségét az ellenzék az első kerületben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Bukta többségét az ellenzék az első kerületben

2022. szeptember 12. - 04:48

Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte Budapest I. kerületében az időközi egyéni választókerületi képviselő választást. Ezzel három év után elbukta többségét az ellenzék Buda emblematikus kerületében. Azért kellett időközi önkormányzati választást tartani, mert a momentumos Gelencsér Ferenc parlamenti mandátumot szerzett.

Forrás: Fazekas Csilla Facebook oldala

Miért is volt kiemelt fontosságú ez az időközi választás? Több okból is. 2019-ben és 2022-ben is az ellenzék húzta be ezt a körzetet, valamint ezen a választáson múlt a baloldal többsége.

Tovább bonyolítja a helyzetet az a tény, hogy a kerületi képviselőtestületben helyet foglal két jobbikos politikus is, tehát az még a jövő zenéje lesz, hogy a párt képviselői támogatni fogják-e a baloldal által meghozni kívánt döntéseket. 

Fontos leszögezni azt is, hogy az ellenzék nem vette félvállról a választást. Keményen mozgósított a körzetben az elmúlt hetekben. Részt vett a momentumos jelölt kampányában Karácsony Gergely főpolgármester és Kunhalmi Ágnes is.

A választást a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla nyerte. A politikus közösségi oldalán köszönte meg a támogatást. 

„Több mint, 50%!  Győztünk! Köszönöm Budavár!” – írta Facebookon Fazekas Csilla. A Fidesz jelöltje 52 százalékos többséggel nyerte el mandátumát. (mandiner.hu)

 

Fazekas Csilla közösségi oldalán köszönte meg a budaváriaknak, hogy elmentek szavazni. Az I. kerületben tartott időközi önkormányzati választást meggyőző, 52%-os fölénnyel nyerte meg a Fidesz-KDNP jelöltje, így megfosztva az önkormányzati többségétől a baloldali vezetést.

Nagyon boldog vagyok, nagyon köszönöm azt a munkát, amit a segítőim beleraktak a kampányba

– mondta a Mandinernek az újdonsült önkormányzati képviselő. 

Fazekas Csilla Gelencsér Ferenc helyére ül az I. kerületi önkormányzatban. Mint ismert, az áprilisi országgyűlési választásokat követően a Momentum elnöke inkább a parlamentbe ült be, így megüresedett helyére kellett időközit kiírni.

A kormánypártok jelöltje lapunknak úgy fogalmazott, mindenkinek hálás, aki elment ma és leadta szavazatát. Állítása szerint a munka folytatódik és győzelme óriási felelősséggel is jár. 

Azon fogunk dolgozni, hogy Budavárt fejlődő pályára állíthassuk a következő időszakban

– szögezte le, majd azzal folytatta, így hogy többségbe kerültek a képviselő-testületben, abban bízik, hogy számos olyan döntést tudnak majd végigvinni, melyek a kerület fejlődését szolgálják. 

Arra a kérdésre, mi lesz az első feladata, úgy válaszolt, hogy mindenképp sürgős döntést igényel az a fűtéstámogatás, melyet V. kerületi mintára akarnak bevezetni Böröcz László, a Budavári Fidesz elnökének javaslatára.  

Ennek részleteit fogjuk először kidolgozni és a testület elé vinni a Fidesz-frakcióval

– közölte.

Fazekas Csilla megjegyezte, így, hogy többségük lett a testületben, bíznak benne, hogy ezt meg is fogják a képviselők szavazni.  Jelezte, a fűtéstámogatás akár tízezer forintos segítséget is jelenthet a kerületben élőknek. Hozzátette, a budaváriak érdekében nagyon reméli, hogy a kerület vezetése tisztességesen és méltó módon fogja képviselni őket a jövőben. (mandiner.hu)