fbpx Cáfol a Suzuki: szerdán újraindul a gyártás Esztergomban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Cáfol a Suzuki: szerdán újraindul a gyártás Esztergomban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Cáfol a Suzuki: szerdán újraindul a gyártás Esztergomban

2020. április 27. - 17:21

 

A korábbi terveknek megfelelően, újraindul a termelés április 29-én az esztergomi Suzuki-gyárban – írta a Portfolio megkeresésére a vállalat.

Beszerelésre váró ajtók az esztergomi Suzuki gyárban - Fotó: MTI/Kovács Attila

A Suzuki azt is jelezte, hogy partnereik és beszállítóik is mind felkészültek a gyártás újraindulására, amelynek köszönhetően, az első időszakban egy műszakos munkarendben körülbelül 400 darab autó készülhet el naponta – írja a portál.

A Portfolio azért kereste meg a Suzukit, mert a Népszava vasárnap este írt arról, hogy László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint, az esztergomi Suzuki-gyár termelése április 29-e helyett csak május 4-én indulhat újra.

„A Népszava meg nem erősített hírével ellentétben, az április 22-én kiadott hivatalos bejelentésünknek megfelelően, a Magyar Suzuki Zrt. április 29-én újraindítja a termelést esztergomi gyárában a vállalat alkalmazásában álló munkavállalókkal” – idézi a választ a portál.

A válaszban szerepelt az is, hogy a vállalat külföldi piacain folyamatosan terveznek, vagy már be is vezettek bizonyos fokú enyhítő rendelkezéseket, amelyek alapján, a márkakereskedések fokozatos újranyitására is számítanak. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s