h i r d e t é s

CIB Bank: kétfaktoros azonosítás a még biztonságosabb online fizetésért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

CIB Bank: kétfaktoros azonosítás a még biztonságosabb online fizetésért

2019. február 15. - 10:49

 

 Március 1-től a CIB Bank bevezeti az internetes vásárlást megerősítő kód (3D Secure) használatát. 

Illusztráció: MTI Fotó: Földi Imre

A szolgáltatás az online bankkártyás fizetéseket teszi még biztonságosabbá. 

Kétfaktoros azonosítást vezet be az online bankkártyás tranzakcióknál a CIB Bank. Ennek megfelelően 2019. március 1-től a megszokott kártyaadatok (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) mellett egy egyszer használatos kódot is meg kell adnia azoknak a CIB-es ügyfeleknek, akik olyan internetes kereskedőtől vásárolnak, amely alkalmazza megerősítő kód használatát a vásárlási folyamat során. Azokon az oldalakon, ahol kérik a kódot, megtalálható a „Verified by Visa”, illetve a „MasterCard SecureCode” logó.

Amennyiben a 3D Secure szolgáltatás kötelező az adott online shopban, úgy a tranzakció és a vásárlás kizárólag a helyes kód megadásával lehet sikeres – utóbbit a telefonjára érkező sms-ben vagy a CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül érkező push üzenetben kapja meg az ügyfél. 

Érdemes meggyőződnünk róla, hogy valóban azt a mobilszámot használjuk-e még, amelyet a bankban nyilvántartanak, különben előfordulhat, hogy nem érkezik meg a kód a készülékünkre

– hívják fel a figyelmet a CIB Bank szakértői.

Hozzátették, hogy a kétfaktoros azonosítás néhány másodperccel meghosszabbíthatja ugyan a netes vásárlásra szánt időt, ám ezt bőven ellensúlyozza, hogy jelentősen megnöveli az internetes bankkártyahasználat biztonságát. A szolgáltatás egyébként díjmentes, a bank a megerősítő kódot tartalmazó üzenetekért sem számít fel díjat.


 

h i r d e t é s