h i r d e t é s

Csak ez első méterek és percek nehezek

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Csak ez első méterek és percek nehezek

2017. november 23. - 20:26

 

Személyes tanácsadás Béres Alexandrával az egészség megőrzéséért. 

Hogyan lehet a rohanó hétköznapokban is egészségesen élni, vagy legalább egy kicsit változtatni a szokásainkon?

Mit tegyenek azok, akik megpróbálták az átállást, de valamiért nem sikerült, és ezért feladták a céljaikat? Ráunva a hullámzó eredményeinkre miként lehetünk valóban sikeresek?

A modern kori népbetegségek, mint például az elhízás megelőzéséről, a tudatos életmód fontosságáról volt szó azon a tanácsadáson, amelyen – a közönség mellett - Béres Alexandra volt a főszereplő. 

A Natural Pharmaceuticals játékának keretén belül több mint száz szerencsés nyertes vehetett részt az eseményen, amelynek házigazdája Béres Alexandra, a cég márkanagykövete volt.

Akik itt vannak, a nyertesek, azok közé tartoznak, akik már eddig is tettek az egészségükért

– köszöntötte a résztvevőket a fitnesz világ- és Európa-bajnok.

A találkozó egyik fő témája az elhízás és az az elleni küzdelem volt. A megdöbbentő adatokból kiemelkedik, hogy ma már minden negyedik gyerek kövérnek mondható.

Az a nagy kérdés, hogy meddig várunk.

Tennünk kell valamit, mert felelősök vagyunk magunkért és a családtagjainkért

 – tette hozzá Alexandra. Arra pedig maga a világbajnok az élő példa, hogy nem könnyű elkezdeni a mozgást. Őszintén bevallotta, hogy reggelente nehezen szánja rá magát a futásra, szinte fájnak az első méterek, de utána belelendül, és ahogy telnek a percek, úgy élvezi egyre jobban a tréninget. 

Sokan azért szeretnének fogyni, mert azt érzik, hogy nem elég frissek, fittek, és például a munkahelyükön jobban teljesítenének, ha könnyebbek lennének. Vannak olyanok is, akik annyira szeretik a családjukat, hogy nem akarnak plusz terhet tenni rájuk, ezért elkezdenek vigyázni magukra.

Aztán vannak a nagyszülők, akik azt mondják, hogy még szeretnének játszani az unokáikkal, leülni, lefeküdni velük a földre, szaladni a kertben, és ezért kezdenek jobban odafigyelni magukra. Csak akkor tudunk megváltozni, ha megtaláljuk magunkban azt, hogy nekünk miért fontos az egészség. Ha nincs meg ez a felismerés, vagyis a motiváció, akkor továbbra sem történik semmi.

Béres Alexandra szerint a következő lépés az, hogy időt kell teremtenünk a mozgásra. A leggyakoribb kifogás, hogy nincs idő, mert felgyorsult az életünk, és rengeteg a teendőnk.

De gondoljunk bele abba, hogy mennyit telefonálunk egy nap, vagy mennyit nézünk tévét, mennyit lapozgatjuk a Facebookot?

Vajon le lehet-e csípni mindebből egy fél órát? 

Megpróbálunk megfelelni mindennek és mindenkinek, a családnak, a barátoknak, a munkahelynek, és ezért saját magunkat mindig hátrébb tesszük a fontossági sorrendben. A baj csak az, hogy ha romlik a az egészségi állapotunk, netán megbetegszünk, akkor emiatt éppen nekik nem tudunk majd megfelelni. Figyelni kell tehát magunkra, és ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha már a legelején kijelöljük az ehhez szükséges időt.

Legyen például háromszor egy óra edzés a héten, teljesen mindegy, hogy mikor, és ezt beszéljük meg a családunkkal, a partnerünkkel, mert így ők is tiszteletben tarthatják a szándékunkat,

nekünk pedig nem lesz lelkiismeretfurdalásunk amiatt, hogy tőlük vesszük el az időt.

– mondta Alexandra.

Ami pedig az étkezést illeti, törekedjünk arra, hogy tartsuk be az „ötös szabályt”, azaz hagyjuk, hogy a zöldség, a gyümölcs, a hal, a vadhús és a magvak kifejtsék a természetes tisztító, serkentő hatásukat. Az alapvető élelmiszerek közül ez az öt csoport járul hozzá leginkább a kiegyensúlyozott étkezéshez és a jobb közérzethez.

A tudatos táplálkozás és a rendszeres mozgás mellett harmadik pillérként a táplálék-kiegészítők fogyasztását javasolja Alexandra. Hazánk például a halfogyasztást tekintve az utolsó helyen áll az Unióban, ezért a halban található, rendkívül fontos omega-3 telítetlen zsírsavakat minőségi étrend-kiegészítő kapszulák formájában kellene a szervezetbe juttatni.

Jonas Törnquist, a Natural Pharmaceuticals vezérigazgatója jó példaként a skandináv országokat említette, ahol nagyon fontos az egészség és a tudatos életmód.

Persze, ott azért valamivel nyugodtabb, kevésbé stresszes az élet, mint Magyarországon, de Törnquist úr szerint mi, magyarok is egyre inkább figyelünk a megfelelő étkezésre és a mozgásra, és előbb-utóbb belátjuk, hogy az egészség megőrzése az egyik legfontosabb érték az életben. A Natural Pharmaceuticals-nál is ezt tartják szem előtt, az eseményen elhangzott tanácsokkal igyekeztek segíteni egy újfajta életmód kialakításában.
 


 

h i r d e t é s