h i r d e t é s

Csalnak a Facebook-on, csalni fognak október 13-án is?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csalnak a Facebook-on, csalni fognak október 13-án is?

2019. augusztus 26. - 16:16

Meghekkelt egy Facebook-szavazást a hódmezővásrhelyi, közös Fidesz-listán induló jelölt

Forrás: Vásárhelyiek a változásért / Facebook

Tét nélküli szimpátiaszavazást hekkelt meg a Hódmezővásárhely első választókerületében a Fidesszel közös listán induló Daru Árpád, írja az Index.

A lap szerint a Vásárhelyiek a változásért nevű Facebook-oldalon pár nappal az önkormányzati választási kampány indulása után hirdettek szavazást arról, hogy ki a belvárosban. Két opció közül lehetett választani: az egyik a már említett Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület jelöltje volt, a másik pedig a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, a háziorvos Mester János.

Mester hamar jelentős előnyre tett szert, aztán egy ponton Daru Árpád szavazatai látványosan kilőttek, a voksolók között pedig rengeteg külföldi, főleg orosz női profil jelent meg. A végére fel is zárkózott, és mindössze két százalékponttal, 781–742 arányban kapott ki Mester Jánostól.

Az Index megkereste Daru Árpádot, mit szól a történtekhez, hogy az egyébként tényleg teljesen tét nélküli szavazáson tele vannak orosz nőkkel a rajongói, a politikus pedig váratlanul azt felelte,

ő maga hekkelte meg a szavazást egy barátjával.

Mégpedig úgy, hogy megvettek egy nyilvánosan hirdetett szolgáltatást, így kaptak egy cégtől orosz, angol, ázsiai, amerikai szavazatokat.

Az összeesküvés-elméleteken saját elmondása szerint remekül szórakozott, és egy jó tréfának szánta, hogy megfordítja a szavazást. Mint fogalmazott, arra akart rámutatni, hogy a kiskunlacházi, Németországban élő, budapesti vagy éppen győri szavazóknak ugyanannyi joguk van beleszólni Hódmezővásárhely városi ügyeibe, mint az orosz vagy indonéz szavazóknak, akik rá voksoltak.

Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy sosem volt tagja a Fidesznek, csak a Szeretem Vásárhelyt Egyesület jelöltjeként, a Fidesszel közös listán indul. (24.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky