h i r d e t é s

Csányi Sándor Márki-Zay Péterrel találkozott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csányi Sándor Márki-Zay Péterrel találkozott

2021. november 26. - 08:30

Hernádi Zsolt kiadatásáról is beszéltek. Márki-Zay szerint ez nem jelenti azt, hogy az OTP elnöke támogatná őt.

Csányi Sándor - Forrás: MTI

Szerdán Csányi Sándorral tárgyalt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Elmondása szerint a találkozót az OTP elnöke kezdeményezte, aki szerinte arra volt kíváncsi, mi a terve a következő kormánynak a bankszektorral, a tranzakciós illetékkel, a különadókkal.

Márki-Zay az ATV-ben azt mondta, az egyszerűsítés és a digitalizáció terén tett ígéreteket, beszéltek például a közjegyzői díjak csökkentéséről. Szó volt az ellenzék által szükségesnek tartott bérlakásépítési programról is.

Téma volt Hernádi Zsolt MOL-vezér is, akiről Márki-Zay korábban azt mondta, kiadná a horvát hatóságoknak.

Márki-Zay szerint ő általánosságban beszélt arról, hogy együttműködne Horvátországgal, és ha jogos a kiadatási kérelem, akkor teljesítené. De ez nem a választási program része, szemben Nikola Grueveszki volt macedón miniszterelnök kiadatásával. (A balkaninsight.com-on megjelent cikk szerint Márki-Zay egyértelműen igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy kiadná-e Hernádit.)

A miniszterelnök-jelölt szerint a találkozó nem jelenti azt, hogy Csányi támogatná őt, ilyesmiről nem volt szó. A bankelnökről azt mondta, nincs kiszolgáltatva a Fidesznek, de „ha Orbán Viktor szemet vet Csányi Sándor valamelyik tulajdonára, könnyen lehet, hogy közöttük is lesz még konfliktus”. (444.hu)