h i r d e t é s

Csapatzászló

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Csapatzászló

2021. június 24. - 16:54

 

Sajnálom tisztességes magyar szurkolókat! Ezen az Európa Bajnokságon a foci a fontossági sorrendben az utolsó helyre szorult.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Sajnálom ugyanezen okból a labdarúgó válogatottunkat is.
Valamennyien megköszönhetik Orbán Viktornak!

A járványra fittyet hányva Orbán által Budapestre, mint a stricije által mindenre felkínált utcalányra erőltetett telt házas meccsek következményeit az ország népe majd csak ez után fogja viselni.

A mocskos homofób törvénnyel azonban Orbán már a selejtezők előtt hazavágta az egészet.

A törvény időzítése nyilvánvalóan azt a célt szolgálta, hogy az EB majd elvonja róla a figyelmet, mint ahogy maga a törvény a Fudan-ügyről, a bérlakás törvényről és az újabb lenyúlásokról. Az utóbbi bejött, az előbbi nem.

Orbán (mostanában nem először) rosszul mérte föl a várható hatást.

Az itthoni felháborodás, a petíciózás, a szokás szerint érthetetlen remény, hogy majd Áder nem írja alá, hogy majd az Alkotmánybíróság, az ombudsman, a hécei prépost és az öreganyám térgye kalácsa közbelép, nem nagyon izgathatta.
De nem számolt a nemzetközi felháborodással, a németek, Brüsszel reakciójával.
Mert a térdel/nem térdel-vita gyors elhalása (főpróba) azt a hamis illúziót keltette benne, hogy ezt is elboronálja majd a múló idő, a meccsek izgalma.
Nem boronálta el. Macron, Söder és Laschet, Ursula és az amerikai nagykövetség mellett a nemzetközi, elsősorban a német szurkolótábor, a civil szféra, a müncheni városi tanács és a vendéglátó német szervezők is fölhördültek, sőt akciózni kezdtek.
A stadion szivárványos megvilágítását Orbán letiltatta ugyan az Európai Labdarúgó Szövetséggel, a szurkolók szivárványos zászlainak erdejével, a kivilágított városházával azonban nem tudott mit kezdeni.
A rendezők egy zseniális húzással megakadályozták a kubatovisták provokatív utcai felvonulását a stadionig: autóbuszokba ültették őlet. Pech!

Ennél is nagyobb zúgó fülest kapott Brüsszeltől, pontosabban Strasbourgtól: az Európa Parlament épületére is kitűzték a szivárványos zászlót. Lássa az egész világ!
Azt sajnos az UEFA-nak Orbán legnagyobb bánatára (elintézendő!) nincs módja betiltani.

Mindenesetre Orbán fölszívódott a csapat szempontjából sorsdöntő meccs előtt. Ahelyett, hogy buzdította volna a fiúkat, árulásszámba menő módon távol maradt, és helyette rendkívül fontos vacsoramegbeszélést folytatott az alig jegyzett (kisebbik) olasz fasiszta párt vezetőjével.

Talán tudta, amit mi nem! A csapat ugyanis a szivárvány minden színét mutató cipő-összeállításban állt fel a magyar Himnuszhoz, és játszotta végig a meccset. Ki fehér, ki fekete, türkíz, zöld, rózsaszín, kék stoplis cipőben virított. Fölért ez egy nagyszerű tüntetéssel Orbán és az egész szaros, kisstílű, kültelki politikája, gyáva megfutamodása ellen.

A tegnapig Orbán által agyondédelgetett magyar labdarúgó válogatott a szivárványos színösszeállítással alighanem kihúzza a gyufát.
Amnnyira látványos állásfoglalás volt ez Orbán ellen, amit letagadni nem lehet. És üvöltött a sok millió tévékészülékből.
Fel sem figyelve rá fotósok is számolatlanul lekapták a fiúkat, cipőstül is. Mára a legtöbb képen csak térdtől fölfelé látszanak. De, ami történt, megtörtént! Semmissé nem tehető!

Orbán aki a megbocsátást, a felejtést nem ismerő, gyűlölködő bosszúszomjáról is ismert, ezt soha nem fogja elfelejteni nekik.
Most mindenesetre elmulasztotta megköszönni a fiúknak a játékot, a helytállást. Levegőnek nézi őket, és nyilván a retorziókon töri a fejét.
Ami nem lesz könnyű! Ezeknek a srácoknak, akik előtt tárva a világ, tehet egy szívességet.

(Ehelyett Pataky Attila köszönte meg – Orbánnak! Lelke rajta – ha van nekije ilyesmi! Ez egy ilyen ország.)

A magyar vezér és a samesza most inkább csak mosni próbálja a szennyest. Orbán bizalmasan elmeséli, hogy már "a kommunisták idején is aktívan harcolt a homoszexuálisok védelmében!"
Mély fedésben tehette, mert rajta kívül a kutya se tud róla! Az ilyen ügyekben mindig készséges+járatos Schmidt Marcsi se. (Bár azóta talán már meggyőződött róla.)
Szijjártó meg, aki hörögve tiltakozik az ellen, amit Orbán művel egyébként: a sport és a politika összemosása ellen, ma közölte, hogy a bajorok "tizennyolc honfitársunkat tartóztatták le!" Hallatlan! Nem a randalírozó, nácizó, rendőröket dobáló garázdák, hanem a bajor rendőrök a hunyók! Honfitársunkat, mi? Horst Wessel, Francia Kis Mihály röhög a markába!

Itt tartunk! Mindenesetre egy a foci, az EB iránt közömbös, meccseket nem néző sétáló üzeni nektek innen, Orbán helyett: Szép volt, fiúk!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s