h i r d e t é s

Cséfalvay: Utasítsuk el a gyűlölködést!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Cséfalvay: Utasítsuk el a gyűlölködést!

2018. június 21. - 07:01

 

"Szlovákia mindig békés és vendégszerető országként határozta meg magát, ezért el kell utasítanunk minden olyan cselekedetet, amelynek célja kétségbe vonni és megtörni értékrendünket" – áll Cséfalvay Katalin nyilatkoztat-tervezetében, amelyet a mai napon fogadott el a parlament.

Cséfalvay Katalin - Forrás: bumm.sk

Százhuszonkilenc képviselő támogatta szavazatával a nyilatkozatot, melynek elfogadását a külügyi bizottság elnöke, Cséfalvay Katalin javasolta, és amelyben a parlament mélységes elégedetlenségét fejezi ki a szélsőségesség, intolerancia és gyűlölködés jelenségének terjedése miatt a társadalmunkban. - írja a bumm.sk

"A parlament külügyi bizottságának elnökeként fontosnak tartom Szlovákia külföldi megítélését. Nem kell külön hangsúlyoznom, hogy az idegenek, a más bőrszínűek vagy vallásúak elleni erőszak negatívabb képet fest társadalmunkról, mint a valóság" – áll Cséfalvay Katalin, a külügyi bizottság elnökének felszólalásában.

Cséfalvay továbbá kifejti, hogy "Szlovákia mindig békés és vendégszerető országként határozta meg magát, ezért el kell utasítanunk minden olyan cselekedetet, amelynek célja kétségbe vonni és megtörni értékrendünket".

A külügyi biztosság elnöke a Fülöp-szigeteki Henry John Serafica Acorda ellen elkövetett támadás miatt döntött úgy, hogy nyilatkozat-tervezetet terjeszt a parlament elé a szélsőségek és az erőszakos megnyilvánulások elterjedéséről.

"Henry Acorda meggyilkolását több politikus is elítélte. Örülök, hogy Peter Pellegrini kormányfő, valamint Andrej Danko házelnök is világosan fogalmazott, s annak is örülök, hogy Denisa Saková belügymniszter és Ivo Nesrovnal pozsonyi főpolgármester megegyeztek a főváros legveszélyesebb területeinek rendőrjárőri megerősítésében" – tette hozzá.

"Utasítsuk el a gyűlölködést, utasítsuk el a fasisztákat és főleg azokat a 'tündérmeséket', amelyeket hoaxok és más badarságok formájában a XXI. század újkori szélsőségesei és önjelölt politikusai terjesztenek. Ezt közösen, ennek a nyilatkozatnak a támogatásával is megtehetjük világos jelzést küldve a világba arról, hogy Szlovákia nem az erőszakos, szélsőséges emberek országa, hanem egy olyan állam, amely minden jó szándékú ember előtt nyitva áll, ahol nemcsak a hazai állampolgárok, hanem az idelátogatók is jól érzik magukat" – zárta felszólalását Cséfalvay.

(bumm)


 

h i r d e t é s