h i r d e t é s

Csend van Rogán Antal körül

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Csend van Rogán Antal körül

2020. február 13. - 08:59

 

Egyre kevésbé számolnak Rogán Antallal, a jelek szerint ő viheti el a balhét az önkormányzati választási kudarcért - írja a napi.hu.

Csend van Rogán Antal körül, és ez általában nem jelent jót

- mondta a HVG-nek a kormányt övező üzleti mozgásokra rálátó forrás. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel egyre kevésbé számolnak azok, akik az Orbán-rendszer bázisát adó vagyonokat építik.

Rogán egyre ritkábban bukkan fel az üzleti tárgyalásokon, politikai körökben pedig egyre több pletyka kering arról, hogy a karrierje megtört. Annyi biztos, hogy a számára öt éve kijelölt miniszteri feladatot csak korlátozottan tudja ellátni.

Február elején kiderült, hogy a tájékoztatásért külön miniszteri biztos felel majd. Farkas Örs kiváltja Rogán nyilvános szerepléseit és még a szakminisztériumok médiamegjelenéseit is ő hivatott irányítani. Az ő felemelése beleillik Orbán megváltozott humánerőforrás-politikájába: már nem politikai nehézfiúk egymással szembeni kijátszására épít, hanem agilisabb, fiatalabb, könnyebben cserélhető szereplőkre bízza a feladatot.

Olyanokra, akiknek nincs saját hátországuk, legfeljebb pártfogóik vannak. Farkas esetén például a Matolcsy család és Kocsis Máté fideszes frakcióvezető

- jegyzi meg a HVG.

napi.hu


 

h i r d e t é s