fbpx Cserélhető ellenség: Timmermans kerül Juncker helyére a plakátokon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Cserélhető ellenség: Timmermans kerül Juncker helyére a plakátokon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Cserélhető ellenség: Timmermans kerül Juncker helyére a plakátokon

2019. március 03. - 08:10

 

Orbán Viktor eldöntötte, nyugdíjazzák a gyűlöletkeltő plakátokon az Európai Bizottság elnökét. Helyére az európai szocialisták elnökjelöltje kerül - Soros, mint fő kampányelem, viszont marad az utcákon.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke. Juncker kihívója - nem csak Strasbourgban, de a kormányzati gyűlöletkeltő - Fotó: Népszava/ Tóth Gergő

A vasárnap megjelenő Welt am Sonntag német lapnak maga a magyar miniszterelnök beszélt a kormányzati plakátok következő fejezetéről – írja 444.hu. A német lap online kiadásának előzetese szerint Orbán Viktor közölte:

a plakátokról Junckert nyugdíjazzák, helyére pedig Timmermans úr kerül.

Gondoljuk ezt végig, : 1. Orbán Viktor egy személyben eldöntötte, hogy ki szerepeljen a a kormányzati propagandaplakátokon, 2. amik nem mellesleg kampányidőszakon kívül,  3. közpénzből 4.  a Fidesz politikai céljait szolgálva kerültek az utcára.

Nem véletlen, hogy a több szempontból is törvénysértőnek tűnő kampányolás miatt az ellenzék is felhördült: a DK a Nemzeti Választási Bizottságnál tett feljelentést az akció miatt, az MSZP pedig az Állami Számvevőszéktől követelte: vizsgálják meg, hogy lehet, hogy a kormány közpénzből a Fidesz EP-választását támogatta. Az ÁSZ már jelezte, nekik nincs jogkörük az ügy felülvizsgálatára.

Ez már a szövetségeseknek is fáj

Orbán azután jelentette be a meghátrálással felérő változtatást, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszternek már a néppárti szövetségesek előtt is magyarázkodnia kellett a Juncker és Soros elleni, államilag támogatott uszítás miatt. A Néppárt frakcióvezetője Manfred Weber már jelezte, felkészültek a Fidesz pártszövetségből való kizárására is, a magyar kormánypárt ugyanis már szinte mindenkinek kínos a pártcsaládon belül. a Néppártból eközben már 9 párt - a szövetség tagságának közel egyötöde - támogatja, hogy szabaduljanak meg a Fidesztől. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s