h i r d e t é s

“Czeglédy ügyvédje megpróbált lekenyerezni bennünket” – Kitálalt a megkárosított diák!

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

“Czeglédy ügyvédje megpróbált lekenyerezni bennünket” – Kitálalt a megkárosított diák!

2017. október 10. - 15:35

 

A károsult diákok csoportjának szószólója úgy reagált a “vesztegetési kísérletre”, egyértelmű, hogy meg akarták venni a két hangadó, ő és Fidler Alexandra hallgatását, de ennél undorítóbbat el sem tudna képzelni és esze ágában sincs elfogadni az ajánlatot. - írja a pestisracok.hu.

Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos

Megkeresett bennünket egy jogász, akit nem szeretnék megnevezni, de Czeglédy Csabát képviseli, és felajánlotta, hogy ha átküldjük Alexandrával a kettőnk  számlaszámát és hogy hány órát dolgoztunk, bennünket azonnal kifizetnek.

Ennek az lett volna az ára, hogy hallgatunk és nem fordulunk nyilvánossághoz

– mondta el ma reggel a PestiSrácok.hu-nak Kéri Ámon.

Nem bírja a médianyomást Czeglédy Csaba. 

Ahogy arról beszámoltunk, az előzetesben ülő szombathelyi MSZP-s politikus, aki Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédje volt eddig, mindent elkövet, hogy elhallgattassa a hangadókat. 

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást indított, mivel egy bejelentő azt állította, hogy 4 millió forinttal kísérelnék meg Czeglédy körei lefizetni az eljáró ügyészt, ha nem kezdeményezi egy olyan gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, aki a rácsokon kívül tanukat tud elhallgattatni, és bizonyítékokat tud eltüntetni. 

Ezt követően – portálunknak adott interjúja szerint – Szabó Bálintnak, a Szeviép-károsultak, illetve a Human Operator Zrt. felnőtt károsultak képviselőjének kínáltak több tízmillió forintot, ha leállítja magát.

Az aranyifjú ennél is tovább ment – talán azt gondolta, hogy kis diákok, akiknek az a pár tízezer forint létkérdés, könnyebben megadják majd magukat. Ám úgy tűnik, tévedett.  A huszonéves fiatalok igazi leckét adtak tartásból és becsületből és azt üzenik Czeglédynek:

ocsmány dolognak tartják, hogy így akarta megvásárolni őket, és eszük ágában sincs elfogadni a judáspénzt.

Kéri Ámon portálunknak elmesélte, hogy hétfőn kapta a megkeresést egy ügyvédtől, aki azt írta, hogy Czeglédy Csabát képviseli. A nem kissé hatásvadász üzenet szerint Czeglédy a hírekből értesült arról, hogy ő, azaz Kéri Ámon nem kapta meg a bérét, amiért megdolgozott, és ezt most szeretné megtéríteni neki.

Persze rögtön a másik hangadó, Fidler Alexandra elérhetőségét is tudakolja, hogy neki is fizethessenek.

A jogász sorait azzal zárta, hogy levele nyilvánosságra hozatalához nem járul hozzá, egyben meg is fenyegeti a fiatalt, ha ezt mégis megteszi, akkor azzal személyiségi jogokat sért. Azt viszont leszögezi, amikor már megkapta a pénzét, azt majd közölheti a nyilvánosság előtt.

Kéri Ámon egyből kitette a Facebook-oldalára az üzenetet

Forrás: pestisracok.hu

Kéri Ámon azt mondta, el sem gondolkozott azon, hogy elfogadja az ajánlatot. Ugyanakkor azt üzeni Czeglédy Csabának, hogy ne ügyvédein keresztül üzengessen egy-két károsultnak, hanem írjon nyílt levelet és egyként szólítsa meg mindazokat a diákokat, akik miatta nem kapták meg a pénzt, amiért megdolgoztak.

A károsultakat gyűjtő Facebook csoportnak jelenleg 800 tagja van. Nekik 20.000-120.000 forintig terjedő összeggel tartoznak, átlagosan 50.000-60.000 Forinttal, ami egy diák esetében létkérdés.

Százmilliós tartozából kétszázezret fizettek volna ki...

Megkerestük  a megkárosított diákok képviseletét ellátó ügyvédet, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökét, aki azt mondta, ügyvédként, és apaként is felháborítja, ami történt. Felajánlották a két fiatalnak, hogy amennyiben jogi következménye lenne a kiállásuknak, abban is képviseli fogják őket.

Fiák István szerint körülbelül 100 millió forintra tehető az az összeg, amivel a Human Operator Zrt., illetve az IdeHaza iskolaszövetkezet tartozik. A két szószóló diáknak, akiket most gyakorlatilag meg akartak venni, pedig csak 200.000 forintot kellene kifizetni.

Milyen maffiamegoldás ez, hogy a két hangadót megvesszük, jól megfenyegetjük?

– teszi fel a kérdést az ügyvéd. Fiák István büszke a társaik mellett kiálló diákokra, kollégájának pedig azt üzeni, gondolkodjon el azon, milyen etikai vétséget követett el a fenyegetéssel. Hiszen ezért akár egy kamarai fegyelmi eljárással is számolhat a Czeglédyt képviselő jogász.

– Köszönjük a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy hétfőn fogadott bennünket, és segítségét ajánlotta a diákok kártalanításában.

Gulyás Gergely egy országgyűlési határozati javaslatot fog benyújtani, arról, hogy a költségvetés általános tartaléka terhére fizessék ki az összes károsult diákot, majd az összeget ezt követően hajtsák be a kárt okozó Czeglédy Csabához köthető cégeken

– mondta Fiák István.

Mivel sejthető, hogy diákmunkát érintő iratok egy része nem lesz meg, hiszen a Humán Operator Zrt.-nél (mint Szarvas Szilveszter az Echo TV Informátor című műsorában leleplezte) csúcsra járt az iratmegsemmisítő, a diákok feladata most az, hogy a megbízó cégeknél, ahol dolgoztak május és június hónapban, kikérjék a jelenléti íveket, ami tartalmazza, mikor és hány órát dolgoztak.

Összesen 5-6 cégről van szó, egyikük a Müller Drogária már ki is adta az iratot azoknak a diákoknak, akik ezt kérték tőlük.

A jelenléti íveket összesítve lehet pontosan meghatározni azt az összeget, amire a kártalanítást kérjük – mondta a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke.

Egy kis háttér

Mint ismert, Czeglédy Csabát, baloldali potentátok védőügyvédjét és az MSZP-DK szombathelyi politikusát, volt alpolgármesterét több mint hárommilliárdos áfacsalással és több száz diák megérdemelt bérének ki nem fizetésével vádolják.

Czeglédynek ügye kivizsgálását – nyolc társával együtt előzetes letartóztatásban kell kivárnia.

Múlt hét pénteken Fidler Alexandra és Kéri Ámon sajtótájékoztatón elmondta: nagyon örülnek, hogy a megkárosított diákok ingyenes jogsegélyét elvállaló DiákÉsz levélben fordult a miniszterelnökhöz és a házelnökhöz. 

A szervezet elnöke, Fiák István hétfőn jelentette be: Orbán Viktorhoz és Kövér Lászlóhoz fordultak azért, hogy segítsék az érintett diákok állami kártalanítását, valamint segítsenek visszaállítani a közbizalmat az iskolaszövetkezeti piac iránt.

Fidler Alexandra kiemelte: május óta nem volt jele annak, hogy bármi történne a kártalanításuk ügyében, ezért tartja nagy lépésnek, hogy elküldték a levelet.

Kéri Ámon szerint hosszú hallgatás után az elmúlt két hónapban egyre többen kezdtek foglalkozni az ügyükkel, ennek örülnek, és remélik, hogy a kormány kártalanítja őket.

Diákok vagyunk, nem hagyhatnak minket pénz nélkül – jegyezte meg, hozzátéve: arra bíztat mindenkit, hogy hozza el a jelenléti ívet a munkahelyéről, és jelezze a szervezetnek, mennyi pénzzel tartoznak neki. 

Fidler Alexandra pékségben dolgozott, az első havi bérét megkapta, a második havi azonban már nem érkezett meg a számlájára.

Jelezte: volt munkahelyén megerősítették neki, hogy aláírják a követelését. Kéri Ámon drogériában dolgozott január óta, a májusi és a júniusi bére nem érkezett meg, 120 ezer forinttal tartoznak neki.

Ő feljelentést is tett az ügyben, előzőleg pedig a Magyar Hírlapnak adott interjúban tárta fel a történteket.

pestisracok.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s