h i r d e t é s

De hülyék vagyunk

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

De hülyék vagyunk

2021. április 27. - 06:53

 

Elnézést az erős kezdésért, meg fogom indokolni az erős és egyeseket sértő címet.

Számomra a Covid-19 2020. január 5-én kezdődött. Akkor olvastam a CIVILHETES-en az első hírt arról, hogy „Egy eddig ismeretlen tüdőgyulladást okozó vírus fertőzött meg 59 embert a közép-kínai Vuhanban a helyi hatóságok vasárnapi közlése szerint.

Bevallom nincs türelmem végiszámolni, hogy attól a januári naptól kezdve hány olyan cikk jelent meg lapunkban, amely a járványról szól. Csak olyan tartalom, amelyhez kapcsolódik a „koronavírus”, mint címke, 5102 darabot találtam a cikk írásakor.

Elhiszem, hogy nagyon unják már a témát, erre bizonyíték az a cikk, amely a „koronavírus-tagadás pszichológiáját” járja körül. Ezt az anyagot olvasóink 39 lájkkal honorálták.

Visszatérve az első cikkre, az még csak lájkra sem volt érdemes.

Ez a két írás nem érte el az ingerküszöböt, van ilyen. Ahogy a napi vírusadatok és a Johns Hopkins Egyetem globális adatainak napi szemléje sem érint meg tömegeket. Ettől függetlenül feladatunk a tájékoztatás és amíg vannak elérhető adatok, mi közölni fogjuk őket.

A 2020-as év, sosem felejtjük, a korlátozásokról, a kormány járványkezeléséről és a halálról szólt. Nincs mit szépíteni, ez az igazság.

Közben olyan szakemberek, akikről korábban tudtuk ugyan, hogy lehetnek ilyenek, nem sokat hallottunk, mert nem volt olyan helyzet, hogy napi szinten megjelenjenek a hírekben, az életünkben. Ők a világ számos pontján azért kezdtek el gőzerővel dolgozni, hogy gyógyírt találjanak a betegségre és ne halljunk meg idő előtt és, ha egy mód van rá, ne ebben a betegségben.

Természetesen mielőtt beérhetett volna a munkájuk gyümölcse megjelentek az önjelölt, mindenféle szakértők és a járványadatok emelkedésével egyenes arányban kezdett el növekedni a határtalan hülyeség is.
Megszámlálhatatlanul sok konteó jelent meg a vírussal kapcsolatban, de a vakcinákat még békén hagyták. Hiszen ami nincs, azt nem lehet tagadni és nem lehet rá mindenféle összeesküvés-elméletet gyártani. De ez az idő is elérkezett. Kis hazánkban egy-két „rémhírterjesztő” lefülelését bemutatta a média, de igazából a hülyeséget és a dezinformáció terjedését sem Orbán Viktor, sem Gulyás Gergely, sem Pintér Sándor, sem Müller Cecília stb… képtelenek voltak kezelni és megállítani. Lényegében hagyták, hogy terjedjen és sikerült jól felizgatni az amúgy is már korábban elbutított és „rettegő” társadalmat.

A tudomány nem állt meg, ahogy a vírust sem érdekelte Orbán kerítése meg a sok-sok, olykor logikátlan intézkedés. Elkészültek a vakcinák. És ekkor újabb alapot kapott a hülyeség ahhoz, hogy szintet lépjen.
Elég közepes hírfogyasztónak lenni ahhoz, hogy az ember összerakja, ha nem oltatod be magad, meghalhatsz és sajnos 100 emberből legalább 80 meg is hal, ha gépre kerül.

Amikor ezeket a sorokat írom, 26801 honfitársam már nem él. És most mindegy, hogy Covid vagy sem, ha nincs Covid, vélhetően többségük még élne.
Az, hogy ennyire hülyék, hogy ennyire felelőtlenek vagyunk, a kormány felelőssége. Bár ezt ők nem szeretik sem hallani, sem olvasni.

Mert, ha időben megcsavarták volna a propganda-potmétert és mondjuk a közgondolkodást a valódi Covid-tájékoztatás irányába vitték volna el, ha olyan drámai agit-prop videókkal szennyezték volna a digitális teret, mint amikor a migránsok volt a MINDEN és Soros, akkor most, hogy kezdenek elfogyni az oltásra regisztráltak, nem lasszóval kéne befogni az embereket és nem kellene ilyen zsarolásos módszerekhez folyamodni (oltási igazolvány), ami lássuk be, sosem vezet igazán jó eredményre.

És ez a városnyi ember, ez a 26 ezernél is több elhunyt, döntő többségében a még nem mutálódott vírustól halt meg. Az is tény, hogy az angliai mutáns sokkal gyorsabban fertőz és mivel rövidebb idő alatt több embert fertőzött meg, így a halálozási adatok is jócskán megemelkedtek.

Közben pedig beindult a versenyfutás az idővel, hogy még a következő hullám előtt annyi embert tudjanak beoltani, amennyi vakcina csak van. És most már van bőven, mindenkinek jutna. De mivel megnyíltak a teraszok, újabb hamis biztonságérzetet kaptunk.

Ha lehet teraszozni, akkor nem lehet akkora baj, igaz? A kérdéshez kapcsolódó mémek mindent elmondanak:


Forrás: Sylvia Török / Facebook

26 ezren haltunk meg 3 hullám alatt és nem én mondom, hogy a duplán mutálódott indai kór, már napok óta Svájcban van. Ide fog érni, ez holtbiztos. Ha kormányunk úgy dönt, akkor majd Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony beszámol róla az operatív törzs valamelyik tájékoztatóján. És az oltott is megbetegedhet, csak nagyon nem lesz mindegy, hogy valaki otthon esik ágynak néhány napra, vagy gépre kerül és lehet, soha többé nem ébred fel.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy miközben a Világbank által gazdag országokként számon tartott országokban él a világ lakosságának 16 százaléka, az oltások 47 százalékát kapták meg, míg a szegény országokba mindössze 0,2 százalék kapott oltást eddig.

A Covid már nem olyan, mint a lottó ötös. Azaz, valaki mindig megnyeri a telitalálatot, de senki nem ismeri. Covid-ost már mindenki ismer és sajnos egyre többen vannak azok is, akik már csak emlékezni tudnak, mert halottaik vannak.

És lehet unni a koronavírust, meg ha nincs más, akkor kapaszkodni valamelyik földszintes konteóba és tagadni az utolsó levegővételig.

Én leírhatom, mert a főnököm nem fog fegyelmit adni érte, meg szankcionálni:
Emberek szar van a palacsintában és életveszélyes a helyzet, értsétek már meg!


 

Kommentek

h i r d e t é s