h i r d e t é s

Debrecent ellepi a szemét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Debrecent ellepi a szemét

2016. szeptember 25. - 08:40
0 komment

 

Sajnos Debrecenben úgy látszik - legalább is szemétügyben, semmi sem változik.

Szombat délelőtt, a szokásos hétvégi vásárlás közben két helyen is jártam, ahol szelektíven próbálják a hulladékot gyűjteni.

Az egyik helyszín a Budai Nagy Antal utca és a Süveg utca kereszteződésénél található gyűjtőhely volt.Az út szélén levő tárolóban minden volt, csak szelektív hulladék nem. Látszik, hogy itt az ősz, mert a kukák tele voltak zöld hulladékkal, lehullott levéllel. Ahogyan korábban, itt is volt persze minden, aminek nem kellett volna ott lennie. 

A másik helyszínen, a Sámsoni út és az Apafája utca találkozásánál, takaros kis szeméttelepet találtam.A közelben levő üzlet miatt igen forgalmas helyen a szelektív tárolók valószínűleg üresek voltak, de a környékük, az maga a förtelem. Volt itt minden, ami elcsúfítja, vagy "illatossá" teszi a környéket. Penészes egész kenyér, rothadt zöldség, kidobott ruha,csak szelektív hulladék nem. Normális ésszel felfoghatatlan, hogy kik lehetnek azok, akik így szabadulnak meg mindattól, ami számukra felesleges.Vajon nem gondolnak arra mikor kidobják a "gondosan" becsomagolt szemétet, hogy lehetne ezt másképpen is csinálni. Nem jut eszükbe, hogy aki a környezetet károsítja, a a jövőt is veszélyezteti? Nincsenek gyermekei, unokái, akikért felelősséget kellene éreznie? 

Debrecen, az itt élők szégyene mindaz amit ma -is-láttam.Talán ideje lenne hogy a város vezetése is komolyan vegye a ezeket a szeméttelepeket, hiszen azok elcsúfítják a környéket, élhetetlenné teszik a várost.Kérek minden jóérzésű embert, hogy legyünk partnerek abban, hogy Debrecent ne lepje el a szemét, ne botoljon lépten-nyomon szemétkupacba a gyanútlan járókelő, az ide látogató turista. Debrecen a mi otthonunk, legyünk büszkék értékeire, tegyünk közösen azért, hogy még szebb, élhetőbb legyen a város.

 

Budácsik Lajos


 

Kommentek

h i r d e t é s