h i r d e t é s

Dél-Európa lángokban áll

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dél-Európa lángokban áll

2017. július 19. - 16:13

 

Horvátországban, Montenegróban, Franciaországban, Olaszországban és Portugáliában is tüzek pusztítanak. - írja a hirado.hu

Tűz pusztít Portugália közepén is. Fotó: EPA/NUNO ANDRE FERREIRA Forrás: hirado.hu

Nem oltották még el, de ellenőrzés alatt tartják az erdőtüzeket Horvátországban. Split környékén napok óta tombol ugyanis a tűzvész, de a város biztonságban van

– számolt be a Híradó.

A Mosor-hegy viszont még mindig lángol, a tengerpartot pedig beborítja az erős füstszag és a pernye is. A turisták mégis azt mondják: maradnak Dalmáciában és tovább nyaralnak.

A spliti pokol 18-a hajnalán. Fotó: EPA/STR Forrás: hirado.hu

Pár száz kilométerrel távolabb, Montenegróban is ég az erdő: a Kotori-öböl bejáratánál. Az ország nemzetközi segítséget is kért a tűzvész miatt. Ukrajnából már érkeztek is tűzoltó repülőgépek.

A Sky News felhívja rá a figyelmet, hogy a tüzek okai még mindig ismeretlenek.

Nyugatabbra is a tűz az úr

Franciaországban, Nizza mellett is több száz tűzoltó küzd a lángokkal – írja a portál. A helyi hatóságok már kedden bejelentették, hogy a tüzet kontrollálják, de még „nincsen vége”. Korzika szigetén pedig 200 hektárnyi bozótos égett.

Róma tengerparti települése, Ostia szomszédságában is tűz pusztított, több lakót is evakuálni kellett a környékről. A lángokat sikerült megfékezni, a hatóságok gyanúja szerint szándékosan gyújtogattak, egy embert őrizetbe is vettek. Dél-Olaszországban, Calabriában viszont tovább égnek a tüzek.

Egy nápolyi életét vesztette, mikor leesett háza tetejéről, a lángokat akarta megnézni.

Észak-Portugáliában 1400 tűzoltó, valamint több repülő és helikopter küzd a vasárnap óta pusztító lángokkal. A hatóságok szerint sikerült a legtöbb tüzet kontroll alá helyezni.

hirado.hu


 

h i r d e t é s