h i r d e t é s

Demeter Szilárd visszavágott Vámos Miklósnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Demeter Szilárd visszavágott Vámos Miklósnak

2021. április 11. - 06:40

 

Nyikhajnak tartja Vámos Miklós Demeter Szilárdot. Szerinte a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója „nagyon ostoba ember, borzasztó hülyeségeket írt” a Soros Györgyről szóló közelmúltbeli publicisztikában.

Vámos miklós és Demeter Szilárd

Vámos Miklós egy Veiszer Alindának adott interjúban aposztrofálta „kis nyikhajként” és „nagyon ostoba emberként” Demeter Szilárdot, aki szerinte „borzasztó hülyeségeket” írt a Soros Györgyről szóló 2020 novemberi publicisztikájában. A József Attila-díjas író emlékeztetett arra is, hogy Soros György pénzzel is támogatta a Fideszt az alapítás után. 

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója erre a Mandineren válaszolt. Azzal kezdi, hogy  ő nem lenne biztos abban, hogy az emberek, (meggyőződéseik, világnézetük, céljaik) nem változhatnak. Ha ugyanis az emberek nem változnának,  akkor Vámos Miklóst nyugodtan lehetne Kommunista Ifjúsági Szövetség-díjas íróként említeni, hiszen 1983-ban megkapta az elismerést.

"Márpedig Vámos Miklós több ennél, és éppen azért lett több, mert változott ő is. Ha eleve nem mindentudóként született, akkor okosabb lett. Annyira viszont nem, hogy Závada, Parti Nagy and co. bevegyék maguk közé, hát most törleszkedik. Ez a jelentkezési lap, úgy látszik, személyeskedjünk egyet Demeterrel, oszt’ hátha emiatt megveregetik a vállamat" – írta Demeter Szilárd. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s