h i r d e t é s

Diplomaátadó ünnepség a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Diplomaátadó ünnepség a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán

2018. február 21. - 18:55

 

A diplomaátadó ünnepség Karunkon 2018. február 17-én, szombaton került megrendezésre Piliscsabán. Ebben a félévben 169 hallgatónk vehette át diplomáját, akik közül 33-an kitüntetéssel végeztek.

Az ünnepélyes diplomaátadót Ft. Szerencsés Zsolt atya nyitotta meg, a teltházas Auditorium Maximumban. Ezt követően Dr. Szilágyi Csaba prodékán szólt a friss diplomásokhoz. Beszédében kiemelte a hagyományok és a maradandó értékek fontosságát a technológiával, és mai felgyorsult világunkkal szemben. Visszaemlékezve saját fiatalkorára, arra buzdította végzős hallgatóinkat, hogy merjenek  elköteleződni, és életre szóló döntéseket hozni. 

Fekete Gergely, a Hallgatói Önkormányzat nevében hasonló szavakkal búcsúztatta a Pázmányos diákokat. Esterházy Péter soraira reflektálva, azt kívánta, hogy találják meg azokat a személyeket és dolgokat életükben, akik és amik mindig is fontosak lesznek. Ahhoz pedig bátorságot kívánt, hogy ezeket a „mindigeket”, merjék „örökkére” cserélni.

A beszédek után hallgatóink hivatalosan is átvehették diplomájukat az egyetem képviselőitől: Dr. Szilágyi Csaba prodékántól, Dr. Nemesi Attila László dékánhelyettestől, Ft. Szerencsés Zsolt atyától, Dr. Szőke-Milinte Enikő intézetvezetőtől és Dr. Pintér Károly intézetvezetőtől. 

Hagyományainkhoz híven, az ünnepség a magyarul és latinul is letett bölcsészeskü elmondásával, és a közösen elszavalt Szózattal zárult.

Végzős hallgatóinknak ezúton is gratulálunk, és további igazi, Pázmányos sikereket kívánunk!


 

h i r d e t é s