h i r d e t é s


Durvul a belháború a DK-ban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Durvul a belháború a DK-ban

2018. január 22. - 07:33

 

Megszólalt a jobbikos jelöltre buzdító volt DK-s – Egyéni érdekek és pozícióharc zúzza szét Gyurcsány pártját?

Sokáig senki sem tudta, ki az a Nagy Gábor, hiszen főként csak a Vas megyei kistelepülésen, Kondorfán és Körmend környékén ismerték a volt DK-s politikust, aki küzdött azért, amiben hitt. - írja a PestiSrácok

Aztán egy hete – talán meggondolatlanul – leírt egy mondatot a Facebookon, ami lavinát indított el. Ma már országszerte tudják a Nagy Gábor nevet hallva, hogy ő volt az, aki a nagy nyilvánosság előtt szembe mert fordulni a pártjával és arra buzdított, hogy a jobbikos jelöltet támogassák. A politikus a PestiSrácok.hu-nak többek között arról is beszélt, hogy nagy baj van a Vas megyei szervezetben, de abban bízik, a DK hamar megérti, hogy a belharcok sehova nem vezetnek. 

Nagy Gábor sokáig vívódott, hogy vállalja-e a beszélgetést, mert még a történtek után is “dékásnak” tartja magát. Jó ideje tudott volt, hogy nagy baj van a baloldalon Vas megyében, pláne a Demokratikus Koalícióban. Beszédes az is, hogy tömeges átvándorlás van az alapszervezetek között:aszombathelyi DK-ból tavaly nyáron kilencen léptek át a körmendi csoportba, s most egy szombathelyi DK-s a baloldal közös körmedi jelöltje. Az akció egyik vezéralakja az a Kelemen Krisztián lehet, aki még közleményt is kiadott arról, hogy elhatárolódik a szombathelyi pártvezetéstől. Ő most Körmenden elnökségi tag, ám közben Szombathelyen maradt önkormányzati képviselő.

Három éven át hiába jelezte, a pártvezetést nem érdekelték az egyre égetőbb problémák

Nagy Gábor szerint mindez egy 2014-es választások óta tartó folyamatnak az eredménye, ami gyakorlatilag felőrölte a DK-t Vas megyében. A tagság megcsappant, a kevés anyagi juttatással járó pozícióra mégis túl sokan maradtak és elkezdődött a kiszorítósdi. Mivel a Vas 3-as az a körzet, ami gyakorlatilag az országban a legesélytelenebb a baloldali pártok számára, a jelekre, majd a konkrét bajokra csak legyintett a pártvezetés. Meg sem próbáltak rendet tenni – mondta a politikus.

Nagy Gábor bedobta a "bombát": egy mondat a Facebook-on és kész az összeomlás

Azon az ominózus napon, amikor Gyurcsány pártja jó nagy pofon kíséretében szembesült vele, valóban nagyon nagy a baj a körmendi választókerületben, Nagy Gábor annyit írt Facebook üzenőfalára: “Ha azt akarjuk, hogy a Vas 3-as választókerületben ne a Fideszes V. Németh Zsolt győzzön, akkor a Jobbik jelöltjére, Bana Tiborra kell szavazni”. Bár a kondorfai “dékás” a bejegyzést néhány órán belül törölte, a folyamat már visszafordíthatatlan volt. Egy másik párttárs olyan módon kérte számon, hogy kimentett posztját egy nyilvános DK-s csoportban adta közre.Az ügyet a PestiSrácok írta meg, majd az ECHO TV közölte és számtalan médium átvette. Az ügy ráadásul nagyon rosszkor jött: aznap jelentették be, hogy megvan a megállapodás a közös baloldali jelöltekről az MSZP-vel. A  párt szóvivője, Gréczy Zsolt újságírói kérdésre elhatárolódott Nagy Gábortól. Kijelentette, hogy mivel nem fizet tagdíjat, már nem is párttag, a véleménye magánvélemény. Egy nappal később pártrendezvényen pedig arról beszéltek, hogy vizsgálat indul és Nagy Gábort ki fogják zárni a pártból. Ezzel szemben napokkal később, már ezen a héten Nagy Gábor maga lépett ki a Demokratikus Koalícióból, ami az elmúlt hat évben a mindene volt – és ehhez, mármint elhivatottságához kétség nem férhet. A kérdésre, csalódott-e, azt felelte, soha életében nem érte még ekkora csalódás.

Foltytajuk...

Kapcsolódó cikkek: 

 

h i r d e t é s

betöltés..